Patatesli Ve Peynirli Bohça Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1 demet taze soğan
Harcı için:
- 3 adet patates
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Patatesli Ve Peynirli Bohça Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayın ve ezin.
- Peyniri, kıyılmış maydanozu, patatesi ve baharatları karıştırın. Harcınız hazır.
- Yufkaların üzerine sıvı yağ sürün, bir diğerini üzerine yerleştirin.
- Böylelikle çift katlı iki ayrı yufka elde edin.
- 15 cm ebatında ya da istediğiniz ebatta kare şekiller kesin.
- Ortalarına eşit miktarda harç yerleştirin.
- Taze soğan dallarıyla boğaz kısmını bağlayarak bohça yapın.
- Kızgın yağda her yeri altın rengini alana kadar kızartın.
- Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. 😊Not: börekleri, kıymalı, balıklı, tavuklu ve sebzeli harçlarla da hazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder