19 Mayıs 2022 Perşembe

Patatesli Ve Peynirli Bohça Börek Tarifi

 

Patatesli Ve Peynirli Bohça Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 demet taze soğan

Harcı için:

  • 3 adet patates
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

    Patatesli Ve Peynirli Bohça Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlayın ve ezin.
  • Peyniri, kıyılmış maydanozu, patatesi ve baharatları karıştırın. Harcınız hazır.
  • Yufkaların üzerine sıvı yağ sürün, bir diğerini üzerine yerleştirin.
  • Böylelikle çift katlı iki ayrı yufka elde edin.
  • 15 cm ebatında ya da istediğiniz ebatta kare şekiller kesin.
  • Ortalarına eşit miktarda harç yerleştirin.
  • Taze soğan dallarıyla boğaz kısmını bağlayarak bohça yapın.
  • Kızgın yağda her yeri altın rengini alana kadar kızartın.
  • Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. 😊Not: börekleri, kıymalı, balıklı, tavuklu ve sebzeli harçlarla da hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder