Pastane Poğaçası Tarifi

 

Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram oda tereyağı (oda ısısında)
  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta akı (sarıları üzerine)
  • Aldığı kadar un

İçi için

  • Peynir

    Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına ılık suyu mayayı tuzu ve şekeri alıp karıştıralım. Sonrasında yağı yumurta aklarını ekleyip karıştıralım.
  • En son unu kontrollü bir şekilde ekleyip ele yapışmayan bir hamur yapalım.
  • Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalandıralım.
  • Mayalanan hamuru tezgaha alıp biraz daha yoğuralım.
  • Ardından mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp yuvarlayalım.
  • Her bir bezeyi elimizle ortasına bastırarak hafif açıp orta kısmına peynir koyup kapatalım.
  • Elimizin kenar kısmıyla orta kısımdan bastırıp şekillendirelim. 15 dakikada tepsi mayası yaptıralım.
  • Yumurta sarılarını üzerine sürüp 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder