Ayranlı Sünger Kek Tarifi

 

Ayranlı Sünger Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 klasik su bardağı koyu ayran (kendi yaptığım )
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı+1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı+1 yemek kaşığı un

    Ayranlı Sünger Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sünger kek için önce yumurta,vanilya,şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ,koyu ayranı ilave edelim tekrar çırpalım elenmiş un ve kabartma tozunu,yarım çay kaşığı karbonat ve karbonatın üzerine 3-4 damla limon damlatalım tekrar çırpalım.
  • Katı yağ ile yağladığımız fırın kabına dökelim.
  • Önce 180 derecede ısınmış fırında 20 dakika sonra fırının derecesini 160 dereceye getirip fırının kapağını hiç açmadan pişirelim. Kürdanı batıralım eğer kürdan kuru çıkarsa pişmiş demektir fırından alalım.
  • Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpelim sünger gibi puf puf kabaran kekimiz servise hazırdır. Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder