19 Mayıs 2022 Perşembe

Patlıcan Ezme Tarifi

 

Patlıcan Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet patlıcan
  • 1 büyük kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 talı kaşığı salça
  • 1 kase ceviz

    Patlıcan Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların üzerine bıçak yardımıyla delikler açıp fırında közlüyoruz,.
  • Közlendiysen sonra kabuklarını soyup ince bir şekilde doğruyoruz, tuzunu ilave ediyoruz.
  • Sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
  • Üzeri için tavada tereyağ ve zeytinyağ karıştırıp eritiyoruz.
  • Üzerine pul biber salça ve ceviz ilave edip kavuruyoruz (3-4 dk kadar)kavrulduktan sonra yoğurtlu patlıcanların üzerine döküyoruz.
  • Her yemeğin yanına yakışan harika bir meze, afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder