Patlıcan Ezme Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet patlıcan
- 1 büyük kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 talı kaşığı salça
- 1 kase ceviz
Patlıcan Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanların üzerine bıçak yardımıyla delikler açıp fırında közlüyoruz,.
- Közlendiysen sonra kabuklarını soyup ince bir şekilde doğruyoruz, tuzunu ilave ediyoruz.
- Sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
- Üzeri için tavada tereyağ ve zeytinyağ karıştırıp eritiyoruz.
- Üzerine pul biber salça ve ceviz ilave edip kavuruyoruz (3-4 dk kadar)kavrulduktan sonra yoğurtlu patlıcanların üzerine döküyoruz.
Her yemeğin yanına yakışan harika bir meze, afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder