Peynirli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 kase künefe peyniri (Taze peynir de kullanılabilir)
- 50 gram margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Peynirli İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavaya sıvı yağ döktükten sonra margarin ekleyip, erittim. İrmik ve unu ekleyip, iyice kavurdum. Sizler de damak tadınıza göre az ya da çok kavurabilirsiniz.
- Helva için ayrı bir kapta hazırladığım süt ve şekeri altını kısmış olduğum tavaya yavaş yavaş ekleyip, karıştırdım. İrmik sütü çektikten sonra ocağın altını kapatıp peyniri ekledim son olarak.
- Peynir ve helva iyice karışana kadar iyice karıştırdım. Peynir sıcakla temas ettikçe yumuşayıp, karışıyor zaten. Sonrası lezzet yolculuğu 😋.
- Ben künefe peyniri kullanmadım. Evde yaptığım taze tuzsuz peynir kullandım. İmkânınız varsa peynirinizi evde yapıp bir de öyle deneyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder