Peynirli Zeytinli Tuzlu Kek Tarifi

 

Peynirli Zeytinli Tuzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı köy mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet yeşil kapya biber
  • 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
  • Yarım su bardağı doğranmış siyah zeytin
  • Yarım su bardağı mısır
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tutam ince kıyılmış dereotu
  • Kalıbı için;

    • Tereyağı ve susam

      Peynirli Zeytinli Tuzlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Yumurta, toz şeker, süt ve sıvı yağı derin bir kaba alarak çırpalım.
    • Un, mısır unu, kabartma tozu ve tuz ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
    • İnce ince doğranmış dereotu, maydanoz, küçük küçük doğranmış biberleri, beyaz peynir, zeytin ve mısır ilave ederek karıştıralım.
    • Baton kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp kek harcını dökelim. Üzerine susam serpelim.
    • Önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 50 dakika kontrollü olarak pişirelim.
    • Pişirme süresi fırına göre değişebilir.
    • Kürdan testi yaparak pişme kıvamını kontrol edelim ve fırından alalım.
    • Hafif soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder