Porsiyonluk Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
- ️ 500 gram taze kadayıf
- ️ 250 gram eritilmiş tereyağı
- ️ 1.5 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
- ️ 4 su bardağı şeker
- ️ 4 su bardağı su
- ️ Birkaç damla limon suyu
Porsiyonluk Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
- 24 adet elde ettim. İlk önce şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri tencereye alıp 15 dakika kaynatın, limon suyunuda ekleyip 5 dakika daha pişirip soğumaya bırakın.
- Kadayıfları elimizle veya bıçakla doğrayalım, yağı üzerine dökelim ve elimizle iyice yedirelim.
- Muffin kalıbının yarısına kadayıfı yerleştirin, bir bardak yardımıyla iyice bastırın, üzerine ceviz ve tekrar kadayıfı ekleyerek tekrar bastırın.
- 180 derecelik önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan kadayıfları hemen kalıptan çıkarıp bir borcama dizelim.
- Sıcak kadayıfların üzerine soğumuş şerbeti dökelim. 3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder