Fırında Beşamelli Püreli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için :
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2-3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pulbiber
Püresi için;
- 4-5 adet patates
- 100 gram kasar rendesi
- Yarım çay bardağı sut
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için beşamel sos;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kasar peyniri rendesi
Fırında Beşamelli Püreli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köftemizin malzemelerini bir kabın içerisine alalım, yoğuralım. Köfte kıvamı için yoğurma işlemi önemli.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp yuvarlayalım. Tavamıza sıvı yağ koyup köfteleri pişirelim.
- Patatesleri doğrayalım, haşlayalım. Haşlanan patateslere sütü, tuzu, karabiberi, kaşar peynirini ekleyip püre haline gelinceye kadar karıştıralım.
- Beşamel sosumuzun malzemelerini bir tencereye alalım, koyulaşıncaya kadar pişirelim.
- Hazırlamış olduğumuz patatesten birazını güvecin altına koyalım.
- Üzerine pişirdiğimiz köftelerden koyalım tekrar üzerini patatesle kapatalım.
- Pişirdiğimiz beşamel sosundan güveçlere paylaştıralım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında beşamel. Sos kızarıncaya kadar pişirelim. Sos kızarmaya başlayınca kaşar peyniri ekleyelim, kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder