23 Mayıs 2022 Pazartesi

Reçelli Çubuk Milföy Tarifi

 

Reçelli Çubuk Milföy Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 kare milföy
  • 2-3 yemek kaşığı reçel (çok aşırı doldurmayın) (Ben ahududu reçeli kulandım)

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Parça fındık yada badem
  • Pudra şekeri

    Reçelli Çubuk Milföy Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Milföylerimiz buzluktansa yumuşamasını bekleyelim.
  • Buzdolabından kulanıyorsanız kare haline getirin.
  • Her kare den 4 şerit şeklinde parçalar kesin.
  • Reçelimizi çay kaşığı yardımıyla alalım şeritlerin birine sürelim (çok aşırı doldurmayın akar).
  • Üzerine diğer şeriti kapatalım biraz bastıralım yapışması için ve iki ucundan tutup içe doğru kıvıralım.
  • Fırın kağıtı serdiğimiz tepsiye yerleştirelim (mutlaka kulanın yapışır, benim tepsime hiç bişey yapışmıyor diye kulanmadım siz kulanın).
  • Üzerine çırptığınız yumurta sarısını sürelim ve parça fındık yada badem serpiştirelim. Tabiki olmasada olur ama daha lezzetli.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkınca ilk sıcaklığı gider gitmez tepsiden servis tabağına alalım. Reçel donarsa zor çıkarırsınız belki.
  • Üzerine puda şekeri serpelim. Kahvesini alan gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder