Reçelli Çubuk Milföy Tarifi İçin Malzemeler
- 6 kare milföy
- 2-3 yemek kaşığı reçel (çok aşırı doldurmayın) (Ben ahududu reçeli kulandım)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- Parça fındık yada badem
- Pudra şekeri
Reçelli Çubuk Milföy Tarifi Nasıl Yapılır?
- Milföylerimiz buzluktansa yumuşamasını bekleyelim.
- Buzdolabından kulanıyorsanız kare haline getirin.
- Her kare den 4 şerit şeklinde parçalar kesin.
- Reçelimizi çay kaşığı yardımıyla alalım şeritlerin birine sürelim (çok aşırı doldurmayın akar).
- Üzerine diğer şeriti kapatalım biraz bastıralım yapışması için ve iki ucundan tutup içe doğru kıvıralım.
- Fırın kağıtı serdiğimiz tepsiye yerleştirelim (mutlaka kulanın yapışır, benim tepsime hiç bişey yapışmıyor diye kulanmadım siz kulanın).
- Üzerine çırptığınız yumurta sarısını sürelim ve parça fındık yada badem serpiştirelim. Tabiki olmasada olur ama daha lezzetli.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca ilk sıcaklığı gider gitmez tepsiden servis tabağına alalım. Reçel donarsa zor çıkarırsınız belki.
- Üzerine puda şekeri serpelim. Kahvesini alan gelsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder