Rekor Yumuşaklıkta Pamuk Poğaça Tarifi

 

Rekor Yumuşaklıkta Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı (Sarıları üzerine sürmek için)
  • 6 su bardağı civarı un

İç harcı için:

  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet haşlanmış patates
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber ,pulbiber ,toz biber

    Rekor Yumuşaklıkta Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt ,ılık su, maya toz şeker ve tuz maya eriyip köpük köpük oluncaya kadar çırpılır.
  • İki adet yumurta akı ve sıvı yağda eklenip karıştırılır yavaş yavaş un eklenerek ele çok hafif yapışan yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Üzeri kapatılarak sıcak bir ortamda en az 50 dakika mayalanması için bekletilir.
  • Bu arada iç harcı için kuru soğanı yemeklik doğranıp az bir sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur
  • Ardından salça ilave edilip karıştırılır haşlanıp ezilmiş olan patateste tavaya eklenip tuz ilavesi yapılıp salçayla bütünleşinceye kadar kavrulur. Arzuya göre pulbiber toz biber ve karabiber ilavesi yapılıp karıştırıp ocaktan alınır.
  • Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp elde açılır.
  • Ortalarına patatesli harç eklenip hamurun kenarlarından başlayarak üste doğru birleştirip kapatılarak yuvarlak şekil verilir .
  • Tepside 5 dakika kadar daha mayalanması için bekletilir.
  • Üzerlerine sürmek için ayrılan iki adet yumurta sarısına poğaçaların daha güzel kızarması için bir kaç damla sıvı yağ serpiştirip fırça yardımıyla sürülür.
  • Tercihen susam serpiştirilerek 170 derece fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder