Rekor Yumuşaklıkta Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı (Sarıları üzerine sürmek için)
- 6 su bardağı civarı un
İç harcı için:
- 1 adet kuru soğan
- 4 adet haşlanmış patates
- 1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber ,pulbiber ,toz biber
Rekor Yumuşaklıkta Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık süt ,ılık su, maya toz şeker ve tuz maya eriyip köpük köpük oluncaya kadar çırpılır.
- İki adet yumurta akı ve sıvı yağda eklenip karıştırılır yavaş yavaş un eklenerek ele çok hafif yapışan yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Üzeri kapatılarak sıcak bir ortamda en az 50 dakika mayalanması için bekletilir.
- Bu arada iç harcı için kuru soğanı yemeklik doğranıp az bir sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur
- Ardından salça ilave edilip karıştırılır haşlanıp ezilmiş olan patateste tavaya eklenip tuz ilavesi yapılıp salçayla bütünleşinceye kadar kavrulur. Arzuya göre pulbiber toz biber ve karabiber ilavesi yapılıp karıştırıp ocaktan alınır.
- Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp elde açılır.
- Ortalarına patatesli harç eklenip hamurun kenarlarından başlayarak üste doğru birleştirip kapatılarak yuvarlak şekil verilir .
- Tepside 5 dakika kadar daha mayalanması için bekletilir.
- Üzerlerine sürmek için ayrılan iki adet yumurta sarısına poğaçaların daha güzel kızarması için bir kaç damla sıvı yağ serpiştirip fırça yardımıyla sürülür.
- Tercihen susam serpiştirilerek 170 derece fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
.jpg)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder