Sebzeli Tavuklu Bulgur Pilavı (Favorilerinizden Olacak Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
Bulgur pilavı için;
- Yarım su bardağı şehriye
- 70 gram kadar tereyağı çok azda sıvı yağ
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 4 su bardağı su
- Tuz
Sebzesi için:
- Tavuk göğsü
- 2 tane havuç
- 2tane soğan
- 1 dis sarımsak
- Tuz,karabiber, kırmızı biber, currybaharatı,muskat
Sebzeli Tavuklu Bulgur Pilavı (Favorilerinizden Olacak Bir Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pilavımızı pişirelim, şehriyeyi sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Tereyağı ve bulguru ekleyelim ,hafif kavuralım.
- Su ve tuzu ekleyelim, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Ayrı bir tavada tavuk göğsünü, soğanı ve havucu jülyen doğrayalım.
- Önce tavuk göğsünü iyice pişene kadar kavuralım.
- Daha sonra havuç,sarımsak ve soğanı ekleyelim biraz kavurduktan sonra baharatları ekleyelim pişirelim.
- Her hangi bir kalıba önce sebzeli tavuğu dökelim düzleştirelim.
- Üzerine pilavımızı döküp bir kaşık yardımı ile üzerine bastırarak düzleştirelim servis edeceğimiz tabağa ters çevirelim.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder