16 Mayıs 2022 Pazartesi

Soslu Et Tarifi

 

Soslu Et Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 2 dış sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet tavuk göğsü yada budu (Ben karışık kullandım)
  • 1 kutu krema
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 su bardağı tavuk suyu veya tavuk bulyon
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

    Soslu Et Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etleri ince ve uzun dilimleyin. Soğan ve sarımsağı ince doğrayın.
  • Etleri önce az yağda rengi değişene kadar kavurun ve bir kenara alın.
  • Aynı tavanın içinde soğan ve sarımsağı soteleyin. Unu ekleyip kavurun.
  • Üzerine tavuk suyu yada 1 paket tavuk bulyonu 1 su bardağı sıcak suyun içinde çözdürüp, ekleyin.
  • Kaynamaya başlayınca kremayı ekleyin. Ardından tavuk döşlerini ekleyin.
  • Baharatlarını ve maydanoz ekleyip, kısık ateşte pişirin. Afiyetle 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder