Soslu Et Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 2 dış sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet tavuk göğsü yada budu (Ben karışık kullandım)
- 1 kutu krema
- Yarım çay bardağı süt
- 1 su bardağı tavuk suyu veya tavuk bulyon
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Soslu Et Tarifi Nasıl Yapılır?
- Etleri ince ve uzun dilimleyin. Soğan ve sarımsağı ince doğrayın.
- Etleri önce az yağda rengi değişene kadar kavurun ve bir kenara alın.
- Aynı tavanın içinde soğan ve sarımsağı soteleyin. Unu ekleyip kavurun.
- Üzerine tavuk suyu yada 1 paket tavuk bulyonu 1 su bardağı sıcak suyun içinde çözdürüp, ekleyin.
- Kaynamaya başlayınca kremayı ekleyin. Ardından tavuk döşlerini ekleyin.
- Baharatlarını ve maydanoz ekleyip, kısık ateşte pişirin. Afiyetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder