15 Mayıs 2022 Pazar

Sıvı Yağlı Şekerpare Tarifi

 

Sıvı Yağlı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı Ayçiçek Yağı (200 ml)
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılıyor)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su (600 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

    Sıvı Yağlı Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye su ve  toz şekeri alarak kaynamaya bırakalım.
  • Yaklaşık 10 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatarak şerbeti soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için yoğurma kabına ayçiçek yağı, vanilya ve yumurtayı alarak çırpalım.
  • Ardından üzene  pudra şekerini ilave ederek karıştırmaya devam edelim.
  • İrmik ve kabartma tozunu ekleyelim. Unu da kontrollü bir şekilde ekleyerek karıştıralım.
  • Hamur kıvam almaya başlayınca elimizle yoğurmaya devam edelim
  • Toparlanan hamurdan bir parça koparıp elimizde yuvarladıktan sonra üzerine bastırarak şekerpare şeklini verelim.
  • Hazırladığımız şekerpareleri fırın tepsisine alalım. Bütün hamuru şekillendirip fırın tepsisine aldıktan sonra üzerine yumurta sarısını sürelim.
  • Son olarak bir çatal yardımı ile tatlıların üzerlerini çizerek son şeklini verelim.
  • Tatlılarımızı önceden 190°C ısıtılmış fırında, alt üst fansız ayarda yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Fırından aldığımız tatlıları şerbetini daha iyi çekebilmeleri için daha küçük ve dar bir tepsiye aktaralım.
  • Daha sonra sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirelim.
  • Birkaç saat dinlendirdikten sonra şerbetini güzelce çeken şekerparelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder