Sıvı Yağlı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı Ayçiçek Yağı (200 ml)
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılıyor)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su (600 ml)
- Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
Sıvı Yağlı Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye su ve toz şekeri alarak kaynamaya bırakalım.
- Yaklaşık 10 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatarak şerbeti soğumaya bırakalım.
- Hamuru için yoğurma kabına ayçiçek yağı, vanilya ve yumurtayı alarak çırpalım.
- Ardından üzene pudra şekerini ilave ederek karıştırmaya devam edelim.
- İrmik ve kabartma tozunu ekleyelim. Unu da kontrollü bir şekilde ekleyerek karıştıralım.
- Hamur kıvam almaya başlayınca elimizle yoğurmaya devam edelim
- Toparlanan hamurdan bir parça koparıp elimizde yuvarladıktan sonra üzerine bastırarak şekerpare şeklini verelim.
- Hazırladığımız şekerpareleri fırın tepsisine alalım. Bütün hamuru şekillendirip fırın tepsisine aldıktan sonra üzerine yumurta sarısını sürelim.
- Son olarak bir çatal yardımı ile tatlıların üzerlerini çizerek son şeklini verelim.
- Tatlılarımızı önceden 190°C ısıtılmış fırında, alt üst fansız ayarda yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Fırından aldığımız tatlıları şerbetini daha iyi çekebilmeleri için daha küçük ve dar bir tepsiye aktaralım.
- Daha sonra sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirelim.
- Birkaç saat dinlendirdikten sonra şerbetini güzelce çeken şekerparelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder