23 Mayıs 2022 Pazartesi

Süzme Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi

 

Süzme Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 litre su
  • 1 tatlı kaşığı un

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane

    Süzme Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir tencereye yıkadığımız pirinci alalım.
  • Üzerine su ilave ederek ara ara karıştırarak pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim .
  • Pirinçlerimiz haşlanırken diğer taraftan çorbanın terbiyesi için süzme yoğurda yumurta ve unu ekleyelim.
  • Tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  • Hazırladığımız terbiyeye yavaş yavaş yaklaşık sıcak su ekleyerek ılıtalım.
  • Suya eklerken yoğurdun kesilmemesi için bir taraftan da çırpmaya devam edelim.
  • İyice yumuşayıp şişen pirinçlerimize hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş ilave ederek karıştıralım.
  • Çorbamızı da tekrar kaynaması için kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
  • 5 dakika kadar kaynadıktan sonra ocağı kapatalım ve çorbamızı yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
  • Biz de bu sırada çorbanın sosunu hazırlayabiliriz. Uygun bir tavaya aldığımız tereyağını güzelce eritelim.
  • Tereyağı eridikten sonra kuru nane ilave ederek kızdıralım. Bu aşamada yine ocağı çok yüksek ateşte açarak naneyi yakmamaya dikkat edelim.
  • Çorbamıza tuzu ekleyelim ve şöyle bir karıştırdıktan sonra hazırladığımız tereyağlı sosu çorbanın üzerine gezdirerek dökelim.
  • Yayla çorbamız servise hazır. Çorbayı kaselere paylaştırarak servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder