3 Mayıs 2022 Salı

Tavada Makarna Böreği Tarifi

 

Tavada Makarna Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket kelebek makarna

Haşlamak için;

  • Sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 su bardağı lor veya beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz

Sosu için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)

Tavayı yağlamak için;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

    Tavada Makarna Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tencereye aldığımız ve kaynattığımız suyun içerisine tuzu ve makarnalarımızı ekleyerek karıştıralım ardından haşlanmaya bırakalım.
  • Makarnalarımız haşlanırken bizde sosu için uygun bir kasede yumurta, sıvı yağ ve sütü güzelce çırparak bir kenara alalım.
  • İç harcı için kaşar peyniri ve beyaz peyniri uygun bir kap içerisine alalım.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyerek karıştıralım.
  • Pişen makarnalarımızın suyunu süzelim ve derin bir kap içerisine alalım.
  • Üzerine hazırladığımız sosumuzu boşaltarak karıştıralım.
  • Kullanacağımız tavanın tabanını ve kenarlarını oda ısısındaki tereyağı ile güzelce yağlayalım.
  • Makarnamızın yarısını tavaya alarak yayalım ve düzeltelim.
  • Üzerine iç harcımızı çok fazla kenar kısımlarına gelmeyecek şekilde yerleştirelim.
  • Daha sonra kalan makarnalarımızı iç harcımızın üzerine dökelim ve yine yayalım. Boşluk kalmaması için kaşığın tersi ile makarnaların üzerine hafif hafif bastıralım.
  • Tavamızın kapağını kapatalım ve kısık ateşte kontrollü bir şekilde pişmeye bırakalım.
  • Alt yüzeyi pişen böreğimizi düz bir kapak ile ters çevirelim ve diğer yüzünün kızarması için yine tavamızın kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
  • Diğer tarafı da güzelce pişen makarna böreğimizi tekrar kapakla çevirelim ve servis tabağımıza alalım.
  • Tavada makarna böreğimiz servise hazır. Dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder