Tavada Makarna Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket kelebek makarna
Haşlamak için;
- Sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 1 su bardağı lor veya beyaz peynir
- 1 tutam maydanoz
Sosu için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt (125 ml)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
Tavayı yağlamak için;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Tavada Makarna Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye aldığımız ve kaynattığımız suyun içerisine tuzu ve makarnalarımızı ekleyerek karıştıralım ardından haşlanmaya bırakalım.
- Makarnalarımız haşlanırken bizde sosu için uygun bir kasede yumurta, sıvı yağ ve sütü güzelce çırparak bir kenara alalım.
- İç harcı için kaşar peyniri ve beyaz peyniri uygun bir kap içerisine alalım.
- Üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyerek karıştıralım.
- Pişen makarnalarımızın suyunu süzelim ve derin bir kap içerisine alalım.
- Üzerine hazırladığımız sosumuzu boşaltarak karıştıralım.
- Kullanacağımız tavanın tabanını ve kenarlarını oda ısısındaki tereyağı ile güzelce yağlayalım.
- Makarnamızın yarısını tavaya alarak yayalım ve düzeltelim.
- Üzerine iç harcımızı çok fazla kenar kısımlarına gelmeyecek şekilde yerleştirelim.
- Daha sonra kalan makarnalarımızı iç harcımızın üzerine dökelim ve yine yayalım. Boşluk kalmaması için kaşığın tersi ile makarnaların üzerine hafif hafif bastıralım.
- Tavamızın kapağını kapatalım ve kısık ateşte kontrollü bir şekilde pişmeye bırakalım.
- Alt yüzeyi pişen böreğimizi düz bir kapak ile ters çevirelim ve diğer yüzünün kızarması için yine tavamızın kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
- Diğer tarafı da güzelce pişen makarna böreğimizi tekrar kapakla çevirelim ve servis tabağımıza alalım.
- Tavada makarna böreğimiz servise hazır. Dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder