4 Mayıs 2022 Çarşamba

Labamba Pasta Tarifi

 

Labamba Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için ;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un

Puding için;

  • 1 litre portakal suyu
  • 2 paket şekersiz vanilyalı puding( yoksa 4 yemek kaşığı dolusu nişasta kullanın)
  • 4 yemek kaşığı şeker

Kreması için;

  • 3 paket sıvı krema
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 tatlı kaşığı krema sıkılaştırıcı

Üzeri için;

  • Petibör bisküvi
  • Kakao

    Labamba Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz, süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Vanilya, kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırıyoruz, unu eleyerek ilave edip spatula yardımıyla karıştırıp kelepçeli kare bir kek kalıbına kenarlarını sıvı yağ ile yağlayıp ( ya da borcama ) döküyoruz.
  • 180 derece fırında 45 dk kadar kontrollü şekilde pişiyoruz.
  • Puding için malzemeleri tencereye alıp yoğunlaşıncaya kadar orta ateşte pişiyoruz, kıvam aldığında ocaktan alıyoruz.
  • İlk sıcağı çıktığında kekimizin üzerine döküp buzdolabında 1-2 saat kadar soğumaya bırakıyoruz.
  • Kreması için malzemeleri karıştırma kabına alıp sertleşinceye kadar çırpıyoruz,.
  • Soğuyan pastamızın üzerine dikkatlice koyuyoruz.
  • Üzerine petibör bisküvi yerleştiriyoruz, kakao serpiştirip dilimleyerek servis tabağına alıyoruz, deneyeceklere şimdiden afiyet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder