Tavuk Dünyası Sefin Tavası (Meydan Okuyan Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk marinesi için
- 500 gram tavuk göğsü
- 4 yemek kaşığı sıvı yağı
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
Yemeği için
- 8-10 adet mantar
- 10 _12 adet arpacık soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Makarna için
- 250 gram makarna
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Tuz
- 200 ml krema (1 kutu)
- 1 avuç kıyılmış maydanoz
- 6-7 yaprak marul
- 1 adet domates
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 çay bardağı mısır
- Sıvı yağ
- Nar ekşisi
- Tuz
Salatası için
Tavuk Dünyası Sefin Tavası (Meydan Okuyan Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavukları küp küp doğrayıp ve marinesi için gerekli olan malzemeleri ekleyip güzelce karıstırın.
- Streçleyerek en az 4-5 saat buzdolabında bekletin.
- Yapışmaz bir tavaya yüksek ateşte tavukları ekleyin ve suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
- Mantarları dilim dilim doğrayın. İrice doğranmıs biberleri ve arpacık soğanları ekleyip yüksek ateşte sebzeler karamelize olana kadar pişirin.
- Tuz ve karabiber ekleyin.
- Makarnası için kaynar suya zerdecal ve tuz ekleyip makarnayı haşlayın.
- Haşlanan makarnayı süzün,krema ile bir avuç kıyılmış maydanoz ekleyin.
- Ocakta bir iki tur çevirilir.
- Tavuk ve salata ile servis edin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder