Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram tavuk göğsü
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 şişe maden suyu
- 1 yumurta
- 5 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
Tavuk Kalamar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuklar parmak kalınlığında jülyen şeklinde çok uzun olmayacak şekilde kesilir.
- Baharatlar, sarımsak ve tuz eklenip iyice harmanlanır.
- Sos için; ayrı bir kapta yumurta çırpılır.
- Soda, un, tuz ve karbonat eklenip tekrar çırpılır.
- Tavuklar eklenip, iyice karıştırılır.
- En az 1-2 saat buzdolabında dinlendirilir.
- Kızartma tavasına yağ alınır.
- Yağ kızdığında tavuklar arkalı önlü kızartılır.
- Sıcak sıcak ketçap ve mayonez veya sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder