19 Mayıs 2022 Perşembe

Tavuk Kalamar Tarifi

 

Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram tavuk göğsü
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz

    Tavuk Kalamar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuklar parmak kalınlığında jülyen şeklinde çok uzun olmayacak şekilde kesilir.
  • Baharatlar, sarımsak ve tuz eklenip iyice harmanlanır.
  • Sos için; ayrı bir kapta yumurta çırpılır.
  • Soda, un, tuz ve karbonat eklenip tekrar çırpılır.
  • Tavuklar eklenip, iyice karıştırılır.
  • En az 1-2 saat buzdolabında dinlendirilir.
  • Kızartma tavasına yağ alınır.
  • Yağ kızdığında tavuklar arkalı önlü kızartılır.
  • Sıcak sıcak ketçap ve mayonez veya sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder