11 Mayıs 2022 Çarşamba

Taze Bakla Yemeği Tarifi

 

Taze Bakla Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram taze bakla
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Pul biber
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • Yarım limon
  • 1 silme yemek kaşığı şeker
  • Sıvı yağ

    Taze Bakla Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Taze baklaların üzerine gelecek kadar su, bir kabın içerisine doldurulur. Un ve limon suyu ilave edilerek, çırpılır.
  • Bakla temizlenerek, küçük küçük doğranır.
  • Bol suda yıkanır ve unlu limonlu suyun içerisinde baklalar kararmasın diye bekletilir. Taze bakla yemeği tarifinin en önemli püf noktası budur.
  • Bu arada, tencerede soğanlar pembeleşene kadar sıvı yağda kavrulur.
  • Salça ve baharatlar ilave edilir.
  • Baklalar süzülerek, yıkanmadan tencereye ilave edilir.
  • Birkaç dakika kavrulur.
  • Kaynamış su, baklaların üzerini 1-2 parmak geçinceye kadar ilave edilir.
  • Tuz ve şeker eklenerek, düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
  • Kaynadıktan sonra, kısık ateşte yarım saat kadar pişirilerek ocaktan alınır.
  • Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılması tavsiye edilir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder