Taze Bakla Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilogram taze bakla
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Pul biber
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- Yarım limon
- 1 silme yemek kaşığı şeker
- Sıvı yağ
Taze Bakla Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Taze baklaların üzerine gelecek kadar su, bir kabın içerisine doldurulur. Un ve limon suyu ilave edilerek, çırpılır.
- Bakla temizlenerek, küçük küçük doğranır.
- Bol suda yıkanır ve unlu limonlu suyun içerisinde baklalar kararmasın diye bekletilir. Taze bakla yemeği tarifinin en önemli püf noktası budur.
- Bu arada, tencerede soğanlar pembeleşene kadar sıvı yağda kavrulur.
- Salça ve baharatlar ilave edilir.
- Baklalar süzülerek, yıkanmadan tencereye ilave edilir.
- Birkaç dakika kavrulur.
- Kaynamış su, baklaların üzerini 1-2 parmak geçinceye kadar ilave edilir.
- Tuz ve şeker eklenerek, düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
- Kaynadıktan sonra, kısık ateşte yarım saat kadar pişirilerek ocaktan alınır.
- Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılması tavsiye edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder