Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo az yağlı kıyma
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet biber
- 2-3 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı silme biber salçası
- 1 tatlı kaşığı silme domates salçası
- 1 adet orta boy kuru soğan
- Çeyrek maydanoz
- Tuz,karabiber,kimyon,pulbiber
Sos için:
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 bardak sıcak su
Üzeri için:
- Biber
Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı ve sarımsağı suyunu çıkarmadan rondodan geçirin biberleri de aynı şekilde geçirin ben minikler halinde doğradım nasıl isterseniz.
- Doğranmış sebzeleri kaba koyalım.
- Kıymayı ,maydanozu ve baharatları tüm malzemeleri güzelce yoğuralım karıştıralım.
- Güveç kabına salça sürelim.
- kebabı güzelce koyup yayalım.
- üzerini streçleyıp bir kaç saat dinlendirip pişirdim ben siz dilerseniz hemen pişirebilirsiniz.
- Üzerini kesip biber koyup sosunu da döküp pişirme kağıdını ıslatıp üzerine koyun.
- 200 derece fırında 45-50 dk pişirin.
- Üzerindeki kagıdı alın açık şekilde birkaç dk daha pişicek üzeri kızarana kadar pişmiş oluyor afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder