Toprak Kurabiye Tarifi

 

Toprak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ ( Oda sıcaklığında)
  • ️ 190 gram un (1,5 su bardağı)
  • ️ 25 gram kakao (3 yemek kaşığı)
  • ️ 170 gram şeker (1 su bardağı )
  • ️ 30 gram damla çikolata (Yarım çay bardağı)
  • ️ 6 gram karbonat (1 çay kaşığı)
  • ️ dışı için çam fıstığı tozu

    Toprak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri karıştırıp, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamuru iki eşit parçaya bölün. Rulo şeklinde yuvarlayıp dışını çam fıstığı tozuna bulayın.
  • Buzlukta 15-20 dakika kadar beklettikten sonra 1 cm kalınlığında düz bir bıçak ile kesin.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 12-15 dakika pişirin.
  • Fırından çıktıklarında çok yumuşak oluyorlar, iyice soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder