23 Mayıs 2022 Pazartesi

Türlü Tarifi

 

Türlü Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 300 gr taze fasulye
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet küçük boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 1 adet kabak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3,5 su bardağı sıcak su (700 ml)

    Türlü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanların kabuklarını alacalı şekilde soyalım ve uzunlamasına dörde bölüp yaklaşık birer parmak kalınlığında doğrayalım.
  • Doğradığımız patlıcanları derince bir kaba alalım ve üzerine biraz tuz ilave ederek üstlerine gelecek kadar su ile dolduralım. Bu şekilde yemeğimizi pişirme aşamasına geçinceye kadar patlıcanlarımızın acısı çıkacaktır.
  • Diğer taraftan taze fasulyenin iki ucunu keselim ve ardından dikey olarak ortadan ikiye ayıralım.
  • Daha sonra fasulyelerimizi boyutuna göre iki veya üç parçaya bölelim. Tüm fasulyeler için aynı işlemleri tekrarlayalım.
  • Kırmızı ve yeşil biberlerin içini temizleyerek doğrayalım.
  • Patatesin kabuklarını soyalım ve patateslerimizi de aynı şekilde küp küp doğrayalım.
  • Kuru soğanı küçük küçük yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Domateslerimizin kabuklarını soyarak küp küp doğrayalım.
  • Son olarak kabağı da yine kabuğunu soyduktan sonra doğrayalım.
  • Öncelikle sıvıyağı tenceremize alalım.
  • Üzerine soğanları ekleyerek rengi dönünceye kadar kavuralım.
  • Soğanlar pembeleştikten sonra domates salçası ve biber salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım.
  • Daha sonra doğradığımız fasulyeleri ilave ederek güzelce karıştıralım. Ara ara karıştırarak fasulyeler diriliğini kaybedinceye kadar kavuralım.
  • Kavurduğumuz fasulyelerin üzerine yeşil ve kırmızı biberleri, sarımsakları, doğradığımız patates, kabak, patlıcan, domates, karabiber, pul biber, tuz ve sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım.
  • Yemeğinizi yaklaşık 30 dakika bu şekilde pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda tencerenin kapağını açarak yemeğimizin pişip pişmediğini kontrol edelim.
  • Sebzeleri gördüğünüz gibi dağılmadan güzelce pişen türlü servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder