17 Mayıs 2022 Salı

Yalancı Boşnak Mantısı Tarifi


 

Yalancı Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet milföy hamuru
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

İç harcı için;

  • 100 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı nane

    Yalancı Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 3 adet dikdörtgen milföy hamurunu yarım saat kadar önce dondurucudan çıkartın.
  • İç harcı için kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuzu bir kasede karıştırın.
  • Milföy yaprağını tezgaha alarak ortadan kesin. Ardından bu iki adedi de keserek 8 tane kare parça elde edin.
  • Diğer milföylere de aynı işlemi uygulayın. Toplam 24 adet mantımız olacak.
  • Kıymayı karelerin orta kısımlarına yerleştirin.
  • İç harçlarını koyduktan sonra dört kenarından kapatarak, elinizde yuvarlayın.
  • Mantıları fırın tepsisine aralıklı şekilde dizin.
  • Küçük bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını alarak eritin. Ardından mantıların üzerlerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200° fırında 30 dakika kadar pişirin.
  • Üzeri için 1 diş rendelenmiş sarımsak ve bir kase yoğurdu karıştırın. Tavada tereyağ, kırmızı toz biber, nane ve pulbiberi yakın.
  • Sıcak mantıların üzerine önce yoğurt sonra tereyağını gezdirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder