Yüksük Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük kase mantı
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane1 çay kaşığı pul biber1 et bulyon
- Su (7-8 su bardağını geçmesin)
- Tuz
- Süzme yoğurt
- Tereyağı
- Toz kırmızı biber (tereyağıyla eritilir)
Yüksük Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Merhaba.Çok doyurucu ve lezzetli bir çorba. ana yemek olarakta servis edebilirsiniz.
- Tencereye yağ alınır üzerine salça ilave edilip kavrulur ,asidi çıkınca rendelenmiş sarımsak ,pul biber ve nane eklenir, bir kaç tur karıştırılıp sıcak su ilave edilir.
- Su kaynamaya başlayınca et bulyon eklenir tuz ayarlaması yapılır, mantılarda eklenip tencerenin ağzı açık şekilde pişmeye bırakılır nohut eklenip kısık ateşte çorba suyu kıvam alana kadar pişirelim.
- ❗️Çorbaya kıvamı elde açma ev mantısının üzerindeki un veriyor.
Servis için ;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder