8 Haziran 2022 Çarşamba

Badem Unlu Kek Tarifi

 

Badem Unlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (m)
  • 1 su bardağı beyaz toz şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 200 gram yumuşak tereyağı
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı badem unu (190 gr)
  • 1 paket vanilya

Üstüne;

  • 1 avuç iri kıyım tatlı iç badem
  • Badem unundan 2 yemek kaşığı ayırıp onu serpin

    Badem Unlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaların aklarını, beyaz toz şekeri ve pudra şekerini derin bir kapta yaklaşık 5 dakika kadar mikser yardımı ile çırpın. Bembeyaz ve krema kıvamına gelecek‼️
  • Şimdi yumurta sarılarını ekleyip en düşük devirde beyazlarla 1 dakika ardından yumuşacık olan tereyağını ve hindistan cevizi yağını ekleyin ve 1 dakika daha birlikte çırptın.
  • ‼️‼️‼️Artık çırpıcı mixer kullanmıyoruz. Un, badem unu ve vanilyayı da birlikte yumurtalı karışıma ilave edin. Spatula ile güzelce birbirine yedirdim. ‼️
  • Yağlı kâğıt serdiğim dikdörtgen borcama hamuru aktardım.
  • Üzerini düzleştirdim.
  • Üstüne bıçakla iri kıyım doğranmış badem içi veya benim gibi iki yemek kaşığı kadar ayırdığınız badem unundan gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirin. İyice ılıdıktan sonra dilimleyerek servis edin.
    ‼️Notlar:‼️.
    ‼️Pişirme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir. Üzeri kızarıncaya kadar pişirmeye özen gösterin.
    ‼️Bu kekin bir diğer özelliği ise kabarmaması. O yüzden kabartma tozu yada karbonat kullanmayın.
    ‼️Hindistan cevizi yağı dolapta donuk vaziyette iki yemek kaşığı kullanılacak. O da tereyağı gibi oda ısısında yumuşak kullanılacak.
    ‼️Hindistan cevizi yağı yoksa tereyağını 250 gram kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder