10 Haziran 2022 Cuma

Patlıcan Söğürme Tarifi

 

Patlıcan Söğürme Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Pul biber, tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için

  • Maydanoz

    Patlıcan Söğürme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yıkadığınız patlıcan ve kapya biberi önceden ısıtılmış 200 derece fırında közleyin.
  • Közlendikten sonra kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
  • Bir tencereye sıvı yağ ve zeytinyağını alın.
  • Yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve sarımsağı ekleyip hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Küçük küçük doğradığınız yeşil biberi de ekleyip kavurmaya devam edin.
  • İnce ince doğradığınız domatesi de ilave edin kaşığın arka tarafıyla eze eze kavurmaya devam edin.
  • Domatesler pişince tuz ve pul biberi ekleyip bir iki kez karıştırın.
  • Közlenmiş patlıcan ve kapya biberi ekleyip karıştırarak 5 dakika daha kavurun.
  • Ocağı kapatıp servis tabağına alın.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder