Tahinli Kuru Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 21 adet hazır baklavalık yufka
- Yarım kase kadar toz şeker
- 100 gram tahin
- 1 kase çekilmiş ceviz
- 100 gram tereyağ veya margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tahinli Kuru Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hazır baklavalık yufka çok kolay kuruduğu için mutlaka nemli bir bez hazırlayın ve paketi açtıktan sonra yufkaların üzerine nemli bir bezle örtün.
- Margarin veya tereyağını eritin üzerine sıvı yağ ekleyip karıştırın.
- İlk baklavalık yufkayı tezgaha serin üzerini 1-2 yemek kaşığı kadar margarin ve sıvı yağlı karışımdan fırça yardımı ile sürün.
- 2 yufkayı diğerinin üzerine serin ve tekrar yağ karışımından sürün.
- 3 yufkayı da diğerlerinin üzerine alın. Bu kez tahin süreceğiz eğer tahinli yapmayacaksanız yine yağ karışımından sürün.
- Tahini çok fazla bol sürerseniz tatlımız ağırlaşabilir ama bol sürmeden hazırlarsanız çok daha güzel olacaktır diye düşünüyorum.
- Tahin yufkanın hemen hemen her yerini çok fazla olmadan sürdükten sonra arzu ettiğiniz kadar çekilmiş ceviz ve yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar toz şekeri her tarafa eşit bir şekilde serpiştirelim.
- Yufkanın kısa kenarından saralım.
- Rulo şeklinde getirdikten sonra ikişer parmak aralıklarla baklavamızı dilimleyelim.
- Hamur bitene kadar 3er katlı olacak sekilde hazırlayalım. Dilimleyelim.
- Yağlı kağıt serili veya yağlanmış fırın tepsisine aynı şekilde hepsini dizelim.
- 180 derecelik alt üst ayar önceden ısıtılmış, fırında baklavaları pişirelim.
- Tazeliğini günlerce koruyan çıtır çıtır harika bir kuru baklava tarifi oluyor.
- Dilerseniz kuru baklava soğuduktan sonra dondurucu için uygun kaplara yerleştirip ağzını sıkıca kapatıp da dondurucuda uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
- Bizim evin favori tatlı tarifi şerbet hazırlamadan zahmetsiz bir şekilde kısa sürede hazırlıyorum.
- Tahinsiz bir şekilde de fındık veya cevizle de yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder