3 Temmuz 2022 Pazar

Tahinli Kuru Baklava Tarifi

 

Tahinli Kuru Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 21 adet hazır baklavalık yufka
  • Yarım kase kadar toz şeker
  • 100 gram tahin
  • 1 kase çekilmiş ceviz
  • 100 gram tereyağ veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Tahinli Kuru Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hazır baklavalık yufka çok kolay kuruduğu için mutlaka nemli bir bez hazırlayın ve paketi açtıktan sonra yufkaların üzerine nemli bir bezle örtün.
  • Margarin veya tereyağını eritin üzerine sıvı yağ ekleyip karıştırın.
  • İlk baklavalık yufkayı tezgaha serin üzerini 1-2 yemek kaşığı kadar margarin ve sıvı yağlı karışımdan fırça yardımı ile sürün.
  • 2 yufkayı diğerinin üzerine serin ve tekrar yağ karışımından sürün.
  • 3 yufkayı da diğerlerinin üzerine alın. Bu kez tahin süreceğiz eğer tahinli yapmayacaksanız yine yağ karışımından sürün.
  • Tahini çok fazla bol sürerseniz tatlımız ağırlaşabilir ama bol sürmeden hazırlarsanız çok daha güzel olacaktır diye düşünüyorum.
  • Tahin yufkanın hemen hemen her yerini çok fazla olmadan sürdükten sonra arzu ettiğiniz kadar çekilmiş ceviz ve yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar toz şekeri her tarafa eşit bir şekilde serpiştirelim.
  • Yufkanın kısa kenarından saralım.
  • Rulo şeklinde getirdikten sonra ikişer parmak aralıklarla baklavamızı dilimleyelim.
  • Hamur bitene kadar 3er katlı olacak sekilde hazırlayalım. Dilimleyelim.
  • Yağlı kağıt serili veya yağlanmış fırın tepsisine aynı şekilde hepsini dizelim.
  • 180 derecelik alt üst ayar önceden ısıtılmış, fırında baklavaları pişirelim.
  • Tazeliğini günlerce koruyan çıtır çıtır harika bir kuru baklava tarifi oluyor.
  • Dilerseniz kuru baklava soğuduktan sonra dondurucu için uygun kaplara yerleştirip ağzını sıkıca kapatıp da dondurucuda uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
  • Bizim evin favori tatlı tarifi şerbet hazırlamadan zahmetsiz bir şekilde kısa sürede hazırlıyorum.
  • Tahinsiz bir şekilde de fındık veya cevizle de yapabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder