Malzemeler
- 2 adet armut
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı ceviz (küçük parçalanmış)
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1 paket krema (200ml)
- 1 paket mini haylayf
Nasıl Yapılır?
- Armutları küp küp doğrayarak tavaya alıyoruz.
- Tereyağı, tarçın, pudra şekeri ve cevizi armutlara ekleyerek 5-10 dakika soteliyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
- Süt, nişasta, pudra şekeri, yumurta sarısı ve vanilya özütünü tencereye alıp karıştırıyoruz.
- Ocağa aldığımız muhallebi karışımını orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Pişen muhallebimizi tencereden başka bir kaba aktarıp sürekli karıştırarak soğutuyoruz.
- Soğuduktan sonra kremayı ekleyip mikser ile çırpıyoruz.
- Mini haylayfları ufak kırıyoruz, kullanacağımız kup veya bardakların en altına bisküvi, sonra sırası ile muhallebi, armutlu karışımdan, bisküvi, muhallebi ve en son üzerine armutlu karışım koyarak tamamlıyoruz.
- Buzdolabında minimum 4-5 saat dinlendirdikten sonra servise hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder