27 Ağustos 2022 Cumartesi

Armutlu Muhallebi Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet armut
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı ceviz (küçük parçalanmış)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 paket krema (200ml)
  • 1 paket mini haylayf

    Nasıl Yapılır?

  • Armutları küp küp doğrayarak tavaya alıyoruz.
  • Tereyağı, tarçın, pudra şekeri ve cevizi armutlara ekleyerek 5-10 dakika soteliyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
  • Süt, nişasta, pudra şekeri, yumurta sarısı ve vanilya özütünü tencereye alıp karıştırıyoruz.
  • Ocağa aldığımız muhallebi karışımını orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • Pişen muhallebimizi tencereden başka bir kaba aktarıp sürekli karıştırarak soğutuyoruz.
  • Soğuduktan sonra kremayı ekleyip mikser ile çırpıyoruz.
  • Mini haylayfları ufak kırıyoruz, kullanacağımız kup veya bardakların en altına bisküvi, sonra sırası ile muhallebi, armutlu karışımdan, bisküvi, muhallebi ve en son üzerine armutlu karışım koyarak tamamlıyoruz.
  • Buzdolabında minimum 4-5 saat dinlendirdikten sonra servise hazır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder