Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ayçiçek yağı (200 ml)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Üzeri için:
- 2 adet şeftali
- Fındık kırığı
Nasıl Yapılır?
- Uygun bir karıştırma kabına ayçiçek yağını, toz şekeri, yoğurdu, vanilyayı alarak mikser yardımı ile güzelce çırpalım.
- Hazırladığımız sostan 1 su bardağı kadarını ayırarak dolaba kaldıralım.
- Kalan harca yumurtaları ekleyerek tekrar mikserle çırpalım.
- Ardından un ve kabartma tozunu ekleyerek son kez çırpalım.
- 24cm çapındaki tabanına pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz kek kalıbımıza hazırladığımız harcı boşaltalım.
- Üzerine şeftali dilimlerini yerleştirelim.
- Son olarak üzerine bolca fındık kırığı serpiştirelim ve önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen keki fırından alalım, ilk sıcaklığının çıkması için bekletelim.
- İlk sıcaklığı çıkan kekimizin üzerine ayırdığımız sosu gezdirelim ve 2 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder