26 Ağustos 2022 Cuma

Şeftalili Kek Tarifi

 



Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı (200 ml)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Üzeri için:

  • 2 adet şeftali
  • Fındık kırığı

    Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına ayçiçek yağını, toz şekeri, yoğurdu, vanilyayı alarak mikser yardımı ile güzelce çırpalım.
  • Hazırladığımız sostan 1 su bardağı kadarını ayırarak dolaba kaldıralım.
  • Kalan harca yumurtaları ekleyerek tekrar mikserle çırpalım.
  • Ardından un ve kabartma tozunu ekleyerek son kez çırpalım.
  • 24cm çapındaki tabanına pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz kek kalıbımıza hazırladığımız harcı boşaltalım.
  • Üzerine şeftali dilimlerini yerleştirelim.
  • Son olarak üzerine bolca fındık kırığı serpiştirelim ve önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen keki fırından alalım, ilk sıcaklığının çıkması için bekletelim.
  • İlk sıcaklığı çıkan kekimizin üzerine ayırdığımız sosu gezdirelim ve 2 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder