Malzemeler
- 2 kg kornişon salatalık
- 2 baş sarımsak
HER BİR KAVANOZA;
- 1 yemek kaşığı Anadolu Mutfağı İri Salamura Tuzu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı Anadolu Mutfağı Limon Tuzu
- 1 çay bardağı Bizim Vatan Üzüm Sirkesi (125 ml)
- Kaynar su
- Limon dilimleri
Nasıl Yapılır?
- Kornişon salatalıklarımızı yıkadıktan sonra bıçakla üst kısımlarını keselim.
- Ardından kavanozlara salatalıklarımızı dik bir şekilde dizelim.
- Üzerlerine sarımsak ve limon dilimleri ekleyelim.
- Tekrardan kornişon salatalıklardan yerleştirelim. Üzerine salamura tuz, şeker, limon tuzu ve üzüm sirkesi gezdirelim.
- Ardından kaynar su ile kavanozu doldurarak kapağını sıkıca kapatalım. Diğer kavanozlar için de aynı işlemleri uygulayalım.
- Kavanozları sıcakken, üzerini bezle sarıp 1 gece bekletelim. Daha sonra üzerini açarak, turşunun rengi dönene kadar serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza edelim. Bu ölçülerle 5 adet 660 ml’lik, 1 adet 330 ml’lik kavanoz turşu elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder