9 Eylül 2022 Cuma

Kornişon Turşu Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 kg kornişon salatalık
  • 2 baş sarımsak

HER BİR KAVANOZA;

  • 1 yemek kaşığı Anadolu Mutfağı İri Salamura Tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı Anadolu Mutfağı Limon Tuzu
  • 1 çay bardağı Bizim Vatan Üzüm Sirkesi (125 ml)
  • Kaynar su
  • Limon dilimleri

    Nasıl Yapılır?

  • Kornişon salatalıklarımızı yıkadıktan sonra bıçakla üst kısımlarını keselim.
  • Ardından kavanozlara salatalıklarımızı dik bir şekilde dizelim.
  • Üzerlerine sarımsak ve limon dilimleri ekleyelim.
  • Tekrardan kornişon salatalıklardan yerleştirelim. Üzerine salamura tuz, şeker, limon tuzu ve üzüm sirkesi gezdirelim.
  • Ardından kaynar su ile kavanozu doldurarak kapağını sıkıca kapatalım. Diğer kavanozlar için de aynı işlemleri uygulayalım.
  • Kavanozları sıcakken, üzerini bezle sarıp 1 gece bekletelim. Daha sonra üzerini açarak, turşunun rengi dönene kadar serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza edelim. Bu ölçülerle 5 adet 660 ml’lik, 1 adet 330 ml’lik kavanoz turşu elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder