Karnabahar Yemeği Yapılışı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Üzerini geçecek kadar et suyu veya sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • Karnabahar yemeği yapmak için tencereye sıvı yağı alalım.
  • Soğanları doğrayıp tencereye ekleyelim ve kavuralım. Salçayı ve pul biberi ekleyip biraz daha kavuralım.
  • Karnabaharı küçük küçük parçalara ayıralım, patatesleri soyup küp küp, havuçları yuvarlak doğrayıp tencereye alalım.
  • Et suyunu da ekleyip karıştıralım.
  • Tuz ve biraz su ekleyelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Tencerenin kapağını kapatalım, patatesler yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder