Karnabahar Yemeği Yapılışı Tarifi
Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pul biber
- Üzerini geçecek kadar et suyu veya sıcak su
Nasıl Yapılır?
- Karnabahar yemeği yapmak için tencereye sıvı yağı alalım.
- Soğanları doğrayıp tencereye ekleyelim ve kavuralım. Salçayı ve pul biberi ekleyip biraz daha kavuralım.
- Karnabaharı küçük küçük parçalara ayıralım, patatesleri soyup küp küp, havuçları yuvarlak doğrayıp tencereye alalım.
- Et suyunu da ekleyip karıştıralım.
- Tuz ve biraz su ekleyelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Tencerenin kapağını kapatalım, patatesler yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder