Malzemeler
İçi için;
- 5 adet küçük boy patates
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 300 gram kaşar peyniri
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Üzerine sürmek için;
- Tereyağ
Kullandığım su bardağı ölçüsü 250 ml.
Nasıl Yapılır?
- Kabukları soyulup dörde bölünmüş patatesleri kaynar suya ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilip süzülür. Sıcakken üzerine tuz ve baharatları eklenip, patatesler tamamen ezilip püre haline getirilip soğumaya bırakılır.
- Hamuru için; un ve tuz dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp karıştırılıp üzerine un ve tuz eklenip yoğurulur. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. En az 3 dakika tezgahta hamur yoğurulmalı.
- Hamur 7 eşit bezelere bölünüp hafif unlanmış tepsiye alınıp bezelerin üzeri hafif unlanıp üzeri kapalı 30 dakika oda sıcaklığında mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan bezeler unlanmış tezgaha alınıp parmak uçlarınızla hafif bastırarak açılıp, ortasına biraz rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip, iç harcından ekleyip, üzerine biraz daha kaşar peyniri ekleyip bohça şeklinde kapatılıp parmak uçlarımızla hafifçe bastırarak açılıp kızgın tavada arkalı önlü iyice pişirilir.
- Pişen bazlamalar sıcakken tereyağ sürülür. Tüm bezeler aynı şekilde hazırlanarak pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder