Zerdeçallı Sebze Çorbası (Tavuk Suyunda) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 küçük kereviz (sap da olur)
  • 2 orta boy havuç
  • 2 orta boy patates
  • 1 küçük pırasa
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1,5 litre su (1 litre tavuk suyu, 1/2 (yarım) litre su kullandım)
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı granül sarımsak (taze 1 adet)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz (tavuk suyu tuzlu ise tuzunu dengeleyin)

Terbiyesi için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı

    Nasıl Yapılır?

  • Tüm sebzeleri minik minik doğrayıp zeytinyağa 3-4 dakika kavurun. Tavuk suyunu ve normal suyu, şehriyesini ekleyip sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Baharatları ilave edin.
  • Terbiyesi için; yoğurt, un ve yumurta sarısını ayrı tabakta çırpın. Pişen çorbadan 2-3 kepçe alıp terbiyesini ılındırın. Çorbaya dökün. Bir taşın kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • En son ince kıyılmış maydanoz veya dereotu serpiştirin. Bol limonlu şifa deposu çorbamız afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder