28 Kasım 2017 Salı

yemek tarifleri-Mayalı Poğaça Tarifi




Malzemeler

  • 1/2 su bardağı
    ılık su
  • 1,5 su bardağı
    ılık süt
  • 1/2 paket
    yaş maya (21 gram)
  • 1,5 yemek kaşığı
    toz şeker
  • 1/2 su bardağı
    ayçiçek yağı
  • 1 adet
    yumurta
  • 1 tepeleme çay kaşığı
    tuz
  • 3,5 su bardağı
    un

    Üzeri için:

  • 1 adet
    yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı
    ayçiçek yağı
  • 4 dal
    dereotu (arzuya göre)

Püf Noktası

Hazırladığınız poğaçaların büyüklüklerine göre adet sayısı değişiklik gösterebilir.Hamuru mayalandırma sürelerine dikkat edin, ılık olması gereken malzemeler dışında kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.Unu yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğurma işlemini sürdürün. Kullandığınız un oranı 1/2 su bardağı kadar artış gösterebilir.

Pişirme Önerisi

Bayatlamayan, mayalı poğaçayı peynir, patates gibi arzu ettiğiniz iç harçlarıyla da hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su ve sütü geniş bir karıştırma kabına alın. Yaş maya ve toz şekeri ekleyip karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için 5 dakika kadar bekletin.
  2. Maya tamamen eridikten sonra ayçiçek yağı, yumurta ve tuzu katın. Tüm malzemeyi elinizle karıştırın.
  3. Elenmiş unu, azar azar ekleyip hamuru toparlanana kadar yoğurmaya başlayın.
  4. Yumuşak ve yapışmayacak bir kıvamda bir hamur elde ettiğiniz zaman üzerini nemli bir bezle kapatıp 40-45 dakika kadar oda ısısında dinlendirin.
  5. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
  6. Tepsiye aralıklı olarak dizdiğiniz mayalı hamurların üzerine sıvı yağla çırpılmış yumurta sarısı sürün. Tepsi mayası olarak da bilinen son mayalandırma işlemi için 10-15 dakika kadar bekletin.
  7. Arzuya göre üzerlerine ince kıyılmış dereotu serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecede 25-30 dakika pişirin. Ekmek yerine geçecek puf puf kabarmış mayalı poğaçalarınız hazır.

27 Kasım 2017 Pazartesi

yemek tarifleri-Kakaolu Islak Kek Tarifi

Malzemeler

  • 3 adet
    yumurta
  • 1 su bardağı
    toz şeker
  • 1,5 su bardağı
    süt
  • 1 çay bardağı
    ayçiçek yağı
  • 4 yemek kaşığı
    kakao
  • 1 paket
    vanilya
  • 2,5 su bardağı
    un
  • 1 paket
    kabartma tozu

    Kek kalıbını yağlamak için:

  • 1 yemek kaşığı
    tereyağı

Püf Noktası

Kekinizin daha iyi kabarması için; kabartma tozunu elenmiş un ile birlikte 1- 2 damla limon suyu ilavesi ile ekleyebilirsiniz.

Pişirme Önerisi

Tadını seviyorsanız kek harcına portakal şekerlemesi ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtalar ve toz şekeri, derin bir karıştırma kabında bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
  2. Süt, ayçiçek yağı, kakao ve vanilyayı ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Hazırladığınız sıvı kek harcından büyük bir su bardağı ölçüsünde ayırın.
  3. Kalan kek harcına, elenmiş un ve kabartma tozunu ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
  4. Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını içine aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  5. Pişen ve 5 dakika kadar içini çeken keki, fırından alın. Bir bıçak ucu ya da kürdan yardımıyla kekin üzerine delikler açın.
  6. Hazırladığınız sıvı kek karışımını azar azar ekleyip, kendi ısısı ile içine çekmesi için bekleyin.
  7. Sosunu tamamen çeken kakaolu ıslak keki, dilimledikten sonra servis edin. Bu ıslak kek lezzetini sevdiklerinizle de paylaşın.

    Servis Önerisi

    Arzuya göre fındık parçaları ya da rendelenmiş Hindistan cevizi ile birlikte servis edebilirsiniz.

yemek tarifleri;Sebzeli Tavuk Sarma

Sebzeli Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane kemiksiz tavuk göğsü (sarmalık ince dilimlenmiş)
Sosu için;
  • 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ ( minik boy fincan )
  • 1 tane orta boy kuru soğan rendesi
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
İçi için;
  • 1 tane minik boy patlıcan
  • 1 tane havuç
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 tane yeşil biber
  • İnce dilimlenmiş kaşar peyniri

Sebzeli Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Sos malzemelerininin hepsini minik bir fırın kabına alıyoruz ve karışmasını sağlıyoruz. :)
  2. Sos hazır olduğunda içine ince dilimlenmiş tavuk etlerini yıkadıktan sonra ekleyip tavukların tüm sosa bulanmasını sağlıyoruz. :)
  3. Üzerini streç filmle kapatıp en az 2-3 saat dinlenmeye bırakıyoruz. :)
  4. Vaktiniz bolsa tavuk etlerini daha da uzun süre sosta bekletebilirsiniz. :)
  5. Ne kadar uzun süre beklerse lezzeti o kadar bol olur. :)
  6. Diğer taraftan yıkanmış sebzeleri ince şeritler halinde doğrayıp hazırlıyoruz. :)
  7. Marine olup dinlenen tavuk etinden bir tane tabağa alıp orta kısmına biraz sebzelerden ve dilimlenmiş kaşar peynirinden ekleyip rulo şeklinde sarıyoruz. :)
  8. Daha sonra tavuk sarmaları sosta beklettiğimiz fırın kabına kalan sosun içine diziyoruz. :)
  9. Tüm malzeme bitene kadar işleme devam ediyoruz. :)
  10. Ve fırın kabının içine bir minik Türk kahvesi fincanı su ekleyip kızarana kadar fırınlıyoruz. :)
  11. Fırında çok fazla kızarmasını beklemeyin üzeri hafiften kızardığında alın ki etler kuru olmasın. :)
  12. Pişen sarmaları ilk sıcağı çıktığında servis ediyoruz. :)
Soya sosunuz yoksa eklemeyebilirsiniz her hali oldukça lezzetli ama varsa mutlaka kullanın derim. :) Ben soya sosu kullandığım için yemekte tuz kullanmadım soya sosu tuzlu olduğu için yeterli geldi. :) Siz kullanmayacaksınız sosa tuz eklemeyi unutmayın. :) Denemenizi tavsiye ederim oldukça lezzetli, yapımı çok kolay ve şık bir sunumu var deneyecelere şimdiden afiyet olsun. :)

yemek tarifleri;Fırında Somon

Fırında Somon Tarifi İçin Malzemeler

  • Kişi sayısına göre somon fileto (Ben 4 dilim yaptım)
  • 1 adet soğan
  • 2 adet patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • karabiber
  • 1 adet limon

Fırında Somon Tarifi Yapılışı

Merhaba hanımlar. Sizlere somon tarifimi paylaşıyorum. Yumuşacık fırında mis gibi bir somon hazırlamaya ne dersiniz?
İşte tarifi👇
Soğanları halka şeklinde doğrayıp yağılı fırın kağıdına dizelim. Ardından yıkadığımız somonlarımızı tuz, karabiber, toz biberle ovalım. Soğanlarımızın üzerine dizelim. Ardından üzerine dilimlemiş olduğumuz limonları dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Ben yanına patates dilimleri hazırladım. Salata ve limon dilimleri ve patatesle sunumunuzu yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun😋

yemek tarifleri;Sütlü Revani

Sütlü Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1/2 (yarım) su bardağı Sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
Şerbeti için :
  • 3 su bardağı süt
  • 1. 5 su bardağı şeker

Sütlü Revani Tarifi Yapılışı

Şerbeti sütle yapıldığı için hafif bir tatlı, yanında çayla birlikte nefis 😊
Şimdi gelelim tarife;
Öncelikle sizin bildiğiniz gibi şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz.
Ardından kabartma tozu hariç tüm malzemeleri sırayla döküp karıştırıyoruz.
Karışıma kabartma tozunu da ekleyelim ve biraz daha karıştıralım, çok değil. ☺️
Şimdi tepsimizi ya da borcamımızı yağlayalım (ben kare borcam kullandım)
Karışımı dökelim şimdi. Tamam vee fırına verelim üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ama dikkat edelim yanmasın, benim fırınım 20 dk da pişirdi.
Fırına verdikten hemen sonra şerbetimiizi yapalım;🤗
Şekeri ve sütü bi tencereye alıp ocağımızı açalım, kaynayana kadar pişirelim.
Kaynadıktan sonra ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz, bu arada revanimizi kontrol edelim
Revanimiz Pişince ilk sıcaklığı çıksın bi on dk dinlensin,
Sütlü Şerbetimiz de ılık olsun revani de sıcak olmıcak şekilde üzerine dökelim
Dinlendikten sonra servise hazırdır.
Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun😊🤗

26 Kasım 2017 Pazar

Muhallebili Balkabağı Tatlısı ( yemek tarifleri )

Muhallebili Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane parça bal kabağı çeyrek halinde
  • 2 su bardağı şeker
Muhallebisi için;
  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • Arası için çekilmiş ceviz
Üzerini süslemek için;
  • Hindistan cevizi

Muhallebili Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı

Kabakları soyup temizledikten sonra yıkadım, düdüklü tencereye koydum ,üzerine şekeri döküp düdüğü ötünce 10 dakika pişirdim .Suyunu süzüp tepsiye koydum ve güzelce düzenledim kaşıkla bastırarak üzerine çekilmiş cevizi serptim.
Sütü tavaya koydum, nişasta ,şeker ve vanilyayı koydum. Kaynayıncaya kadar karıştırdım ,kaynayınca altını kısıp birazcık daha pişirip tepsiye koyduğum balkabağının üzerine yaydım. Üzerine de hindistan cevizi serptim .Soğuyup kalıp haline gelince servis yaptım.

25 Kasım 2017 Cumartesi

Hindistan Cevizli Kesme Muhallebi ( yemek tarifleri )

Hindistan Cevizli Kesme Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 sb süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı margarin ( 50 gr )
  • 1 vanilya
Çikolatalı kısım için :
  • Tek elimin avucuyla 1 avuç damla çikolata
Bulamak için :
  • Hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Kesme Muhallebi Tarifi Yapılışı

Merhabalar, ben bunu geceden bardaklara koyup soğuk balkona attım. Sabah da dolaba kaldırdım ve öğlen de dilimleyip hindistan cevizine buladım 😊 nefis oldu 👍👍
Sütün içine un, şeker koyulur ve iyice karıştırılır. Ocağın üstüne alınıp koyulaşana kadar pişirilir. Koyulaşmaya yakın vanilyası, yağı koyulur ve karıştırılır. Koyulaşıp fokurdayınca altını kapatalım ve 4 adet bardağı sudan geçirip fazla suyunu musluğa dökelim. Ben iki bardağa sade muhallebiyi koyduktan sonra kalan muhallebiye çikolata ekleyip, iyice karıştırdım ve erittim. Kalan 2 bardağa da çikolatalı muhallebiyi koydum. Hatta kalan azıcık çikolatalı muhallebiyi de kahve fincanına boşalttım. 😊İyice soğuyunca buzdolabına kaldıralım ve 3 saat kadar dinlenip iyice kıvam alınca bıçakla bardağın kenarından hafifçe aralayıp muhallebileri çıkaralım ve dilimleyip hindistan cevizine bulayalım ve servis tabağına alalım. Afiyetler olsun 😊 👌

Kek Topları ( yemek tarifleri )

Kek Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket hazır kek
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu kahvaltılık çikolata
  • 1 çay bardağı ezilmiş fındık
  • Limon kabuğu rendesi
Üzeri için;
  • Hindistan cevizi

Kek Topları Tarifi Yapılışı

Evde kalan bayat kekleriniz değerlendirebileceğiniz ayrıca çocuklarınızla mutfakta güzel vakitler geçireceğiniz muhteşem bir tarif.
Gelelim tarifimize. Sütü ılıtıp kahvaltılık çikolatamızı sütle inceltiyoruz. Keklerimizi ufalıyoruz, fındık ve sütle incelttiğimiz çikolatayı ve rendenin ince tarafıyla rendelediğimiz limon kabuğunu da karıştırıp yoğuruyoruz. Toplar halinde yuvarlıyoruz hindistan cevizine buluyoruz. 50 adet toplarımız çıktı.

yemek tarifleri ( Tavuk Sote Tarifi )

Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk etini kuşbaşı doğrayın.
  2. Soğanları piyazlık, biberleri julyen doğrayın, domatesleri de küp küp doğrayın.
  3. Kısık ateşte tavukları arada karıştırarak kavurun.
  4. Suyunu biraz çektikten sonra soğanları ve ince kesilmiş sarımsağı ekleyin.
  5. 1-2 dk kavurduktan sonra biberleri ilave edin.
  6. Biberler de sotelenince domatesi, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin.
  7. Son olarak 1 bardak suyu ekleyin ve etler pişene kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
Tavuk sote çok pratik bir yemek, isterseniz makarna ile de servis edebilirsiniz

24 Kasım 2017 Cuma

yemek tarifleri( Fırında Kabak Tatlısı )

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo kabak
  • 1.5 su bardağı şeker
  • Hindistan cevizi
  • Ceviz

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

Tencerede pişenden daha aromalı ve leziz bulduğumuz fırında kabak tatlısı tarifine buyurun.
Sabahtan kabakların üzerine şeker serperek sulanmaya bırakalım üstünü örtelim.
6-7 saat sonra fırın tepsisine dizelim.
Üzerine ıslak yağlı kağıt serelim.
200 derecede 40 dakika pişirelim.
Daha sonra üzerini açıp 15 dakika daha pişirelim.
Fırından çıkardıktan sonra üzerine ceviz ve hindistan cevizi serpelim. Ben iri kıyım koydum cevizleri siz istediğiniz gibi koyabilirsiniz. Arzuya göre tahin de gezdirebilirsiniz çok yakışıyor. ♥️

yemek tarifleri ( Fırında Tavuk Şiş Tarifi )

Fırında Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kadar kemiksiz göğüs eti
Marine için;
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 5 diş sarımsak
  • tuz
  • kekik
  • pul biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • kimyon

Fırında Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  1. Marine için gerekli malzemeleri güzelce çırparak hazırlayın.
  2. Tavuk etlerini doğrayıp hazırladığınız sosun içine boşaltın ve güzelce karıştırın.
  3. En az iki saat kadar karışımı buzdolabında bekletin.
  4. Daha sonra tavukları çok sıkıştırmadan çöp şiş çubuklarına dizin.
  5. Biz fotoğrafta görüldüğü gibi şişleri fırın kabına dizdik, böylelikle akan sulan kabın içinde toplandı.
  6. Dilerseniz yağlı kağıt serilmiş tepsiye de dizebilirsiniz.
  7. Fırını ızgara ayarına getirip çöp şişleri yerleştirin ve arada çevirerek her tarafını pişirin.
  8. Yanında pilav ile ya da marul, domates, ketçap, mayonez ile dürüm yaparak servis edebilisiniz. Afiyet olsun.😉

23 Kasım 2017 Perşembe

yemek tarifleri ( Tavuk Kalamar )

Tavuk Kalamar(Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 800-900 gr tavuk göğüsü
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1, 5 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
Sos malzemeleri
  • 1 yumurta
  • 1 şişe soda (maden suyu)
  • 1, 5 çay kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Kızartmak için sıvı yağ

Tavuk Kalamar(Çok Lezzetli) Tarifi Yapılışı

Bizim çok sevdiğimiz yiyenlerden tam not alan tavuk kalamar tarifini kesinlikle denemenizi tavsiye ederim çok lezzetli bir tarif. Gelelim tavuk kalamarın yapılışına. ☺️👉👉
  1. Tavuklar parmak kalınlığında çok uzun olmayacak şekilde kesilir.
  2. Baharatlar, sarımsak ezeceğiyle ezilmiş sarımsak ve tuz eklenip iyice harmanlanır.
  3. En az 1-2 saat dolapta dinlendirilir. SOS için yumurta ve soda iyice çırpılır.
  4. Un, tuz ve karbonat eklenip iyice çırpılır.
  5. Tavuklar eklenip iyice karıştırılır, 5-10 dakika bekletilir.
  6. Kızartma tavasına yağ alınır. Yağ kızdığında tavuklar kızartılır.
  7. Sıcak sıcak ketçap ve mayonez veya sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.