22 Mayıs 2020 Cuma

Apple Glass tasarımı için Steve Jobs ilham alınabilir

Apple Glass tasarımı için bir iddia daha geldi. Daha önceden gözlüğün özelliklerini ve fiyatını sızdıran Jon Prosser, şimdi de tasarım hakkında bazı iddiaları ortaya attı. Söylediğine göre gözlüğün tasarımında eski Apple kurucusu Steve Jobs ilham alınacak.
Daha önceden gözlüğün özelliklerinde lensler büyük rol oynuyordu. Her iki lens için de çalışmalarını sürdüren firmanın, nasıl bir tasarıma sahip olacağı belirsizdi. İlk beklentiler ise gözlüğün çerçeveli bir gözlük gibi yapıda olmasıydı. Ancak firmanın farklı planları da olabilir.

Apple Glass tasarımı için Steve Jobs gözlüğü örnek alınabilir

Dünyanın önde gelen CEO’larından olan ve 2011’de hayatını kaybeden Steve Jobs için Apple, hatıra çalışmalarını sürdürüyor. Her fırsatta kurucusunu anan firma, yeni ürününün tasarımında da eski CEO’yu ilham alacak. Jon Prosser tarafından ortaya çıkarılan iddiaya göre tasarım çerçevesiz yuvarlak olacak.
Prosser yaptığı konuşmada Steve Jobs Heritage Edition, “Steve Jobs Mirası Sürümü” ile gözlüğün piyasaya çıkacağını belirtti. Bu Apple Glass tasarımı için Jobs’ın gözlüklerini işaret eden Prosser, özel bir serinin olabileceği söyledi. Çalışmanın prototip olduğunu belirten Prosser, Apple Watch Gold Edition gibi sınırlı ve özel üretimin yapılacağını söyledi.
apple glass tasarımı
Asıl tasarımın çerçeveli bir yapıda olacağını söyleyen Prosser, dileyen kullanıcıların da sınırlı üretimi tercih edebileceğini söyledi. Sınırlı olarak üretilecek serinin hangi malzemeden üretileceği ise henüz belli değil.
İddialarını sürdüren Prosser, halihazırda normal tasarıma sahip bir artırılmış gözlüğünün Apple CEO’su Tim Cook tarafından kullanıldığını belirtti.

21 Mayıs 2020 Perşembe

Kadir Gecesi programına soruşturma!

Trabzon Valiliği, Vakfıkebir İlçe Müftülüğü’nün Eski Cami'de düzenlediği Kadir Gecesi programı için soruşturma başlattıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs nedeniyle kapalı olan camilerin 29 Mayıs’ta açılacağını ifade etmişti. Ancak, Trabzon Vakfıkebir'de Kadir Gecesi bir camide program düzenlendiği ve programa maskesiz 20’den fazla kişinin katıldığı ortaya çıktı. Katılımcıların çoğunun da müftülük personeli olduğu öğrenildi.

Enis Yıldırım'ın haberine göre, programı düzenleyenler kaymakamlıktan izin aldığını ileri sürerken, Trabzon Valiliğinin programdan bilgisinin olmadığı ortaya çıktı.Kaymakamı Mesut Yakuta ise kendisinden izin alınıp alınmadığı sorusuna sert çıktı. Kaymakam Yakuta, “Bunlar haber mi? Ülkede çok haber var. Kadir gecesi programına müftülük personeli katıldı. Benim haberim yok” diye konuştu.Bu arada gecenin sosyal medya üzerinden canlı yayınla verildiği ve geceye katılanların tamamına yakınının maske takmadığı görüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ilçe müftüsü başta olmak üzere geceye katılan müftülük personelinin ifadelerinin alınacağı öğrenildi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NELER DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte öncelikle valilikler ve müftülükler tarafından belirlenen şartları uygun camilerden başlayarak camilerimizi ibadete açıyoruz. Bir süre camilerimizde sadece öğlen ve ikindi vakitlerinde cemaatle namaz kılınacak, diğer vakitlerde bireysel ibadet uygulaması sürecektir. Tabii ki bu cemaatle namazı yine kurallar içerisinde ifa edeceğiz.” demişti.
Öte yandan, paylaşımı yapan müftülük personelinin sosyal medya hesaplarından fotoğrafların tamamını kaldırdığı da dikkat çekti.

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küp doğranmış soğan
  • 1 adet küp doğranmış sivri veya çarliston biber
  • 1 adet kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, nane
  • Tuz
  • 2, 5 su bardağı su (Sıcak soğuk farketmez ve su miktarını kontrollü ekleyin benim bulgurum bu kadar suyu kaldırıyor)

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yağları tencereye alalım önce soğanı biraz kavuralım.
  2. Biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Salçayı kavurduktan sonra, domatesi de ilave edip kavuralım. En son yıkanan bulguru ekleyelim ve kavuralım.
  4. Baharatlarını ve tuzunu verelim. Dilerseniz et veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz ben öyle yaptım. Suyunu da ekleyip kapağını kapatalım ve altını kısalım.
  5. Bulgurlar yumuşayıp suyunu çekince ocaktan alalım ve biraz dinlendirelim.
AFİYET OLSUN.

Semiz Otu Ve Közlenmiş Biberli Salata Tarifi

Semiz Otu Ve Közlenmiş Biberli Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet semiz otu
  • 1 tane havuç
  • Közlenmiş biber (1 kase önce doğranmış)
  • Tuz
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
Üzerine süslemek için
  • Ceviz
  • 1 diş sarımsak

Semiz Otu Ve Közlenmiş Biberli Salata Tarifi Yapılışı

  1. Bir küçük tavayı ocak üzerine koyalım.
  2. Üzerine yarım yemek kaşığı sıvı yağı koyup rendelediğimiz havucu 7 dk kadar kısık ateşte kavuralım.
  3. Semiz otlarını ince doğrayıp bir kase içine koyalım.
  4. İçine ince doğranmış közlenmiş biberlerimizi ve bir adet rendelenmiş sarımsağımızı, havuçumuzu ve tuzumuzu ilave edip 1 su bardağı süzme yoğurdumuzu üzerine döküp karıştıralım.
  5. Üzerine süslemek için ceviz yada pul biberi kullanabilirsiniz.

Dillere Destan Patlıcan Kebabı Tarifi

Dillere Destan Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 adet küçük boy patlıcan
  • Yarım çay bardağına yakın sıvı yağ (patlıcanı yağlamak için)
  • 1 kilogram orta yağlı dana kıyma
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 tutam maydanoz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Varsa biraz köfte baharatı
  • Tuz
Sosu İçin;
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı (200 ml) sıcak su
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Acı pul biber
  • Kırmızı toz biber

Dillere Destan Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köftesi için; bir kap içerisine, kıymayı, minicik doğranmış soğanı, ezilmiş sarımsağı, ince kıyılmış maydanozu, tüm baharatları, yumurtayı ve galeta ununu katıp, bütün malzemeyi güzelce yoğuralım.
  2. Kıymamızın üzerini örtüp, buzdolabında dinlendirirken, biz de patlıcanları 1 parmaktan daha kalın olacak şekilde dilimlere keselim ve bol tuzlu su içerisine biriktirip, üzerine ağırlık koyup 30 dakikaya yakın acısı çıkması için bekletelim.
  3. Daha sonra tuzlu suyunu süzüp, bol su içinde patlıcanları yıkayıp tekrar süzelim.
  4. Genişçe bir kap içerisine koyup, üzerine yarım çay bardağına yakın sıvı yağ gezdirip, elimizle patlıcanları iyice karıştıralım.
  5. Daha sonra kıymayı çıkarıp, yuvarlak formda patlıcan dilimlerinin genişliğinde irice şekiller verip biriktirelim.
  6. Yuvarlak borcam içerisine, bir patlıcan bir köfte olacak şekilde sıra sıra yan yana dizip, tüm malzemeyi bitirelim (soğan, dilim sarımsak, dilim domates ve biber de dizebilirsiniz).
  7. Küçük bir tava içine yağları alıp, ocağı açalım.
  8. Baharatlarını ekleyip, kavuralım ve sıcak suyunu da katıp, bir taşım kaynatıp, kepçe ile tepsideki malzemenin her yerine gezdirelim.
  9. 1 adet fırın kağıdını muslukta suyla ıslatıp, elimizle kağıdı sıkalım ve bu kağıdı tepsimizin üzerine örtüp; önceden ısınmış, alt üst ayar 200 derece fırının alttan ikinci rafında, 45 dakika kapalı şekilde pişirelim.
  10. Daha sonra fırın kağıdını üzerinden çıkarıp, 205 derecede, 20 dakika daha üzerleri kızarana dek pişirelim (bu aşamada eğer tepsi içinde aşırı su varsa, birazını gerektiği kadarını tepsiyi yan eğdirip bir tasa boşaltabilirsiniz).
  11. Güzelce kızarıp pişmiş yemeğimizi, sıcakça servis edelim.
  12. Önceden pişirip, 1-2 saat sonra ikram edecekseniz, servis vakti gelmeden yine üzerine bu sefer kuru bir fırın kağıdı örtüp, alttan ikinci rafta, önceden ısınmış 200 derecede, 20 dakika ısıtıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi

Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 adet küçük boy kabak
  • 1 adet büyük çarliston biber
  • Tuz
  • Dereotu
  • Sıvı yağ
  • Tavuk suyu
Terbiyesi için;
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un

Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tüm sebzeleri minik minik doğrayın.
  2. Sıvı yağda önce havucu kavurun.
  3. Ardından kabak ,patates ,en son biberi atıp biraz daha kavurun.
  4. Üzerine 1 litreye yakın su ekleyin yarısı tavuk suyu yarısı normal suda kullanabilirsiniz.
  5. Kısıkta pişmeye bırakın sebzeler pişince terbiyesini yapın.
  6. Yumurta yoğurt ve unu çırpıcıyla iyice çırpın.
  7. Pişen çorbadan terbiyeye ekleyin yavaş yavaş sulandırdığınız terbiyeyi çorbaya ekleyin.
  8. Çorbayı hızlı bi şekilde çırpıcıyla karıştırın.
  9. 10 dk daha öyle kaynatın ve kapatın.
  10. Altı kapatılan çorbaya doğradığınız dereotunu ekleyin. Afiyet olsun 🍯.

Magnolia Tarifi

Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım kutu krema
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
  • 1 paket bebe bisküvisi
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
  • Mevsim meyveleri

Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle süt, şeker, yumurta, krema ve unu, muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz.
  2. Kıvam aldığında, muhallebimize 1 paket vanilya ekliyoruz.
  3. Bebe bisküvisini rondodan geçirerek, çekilmiş ceviz veya fındıkla karıştırıyoruz.
  4. Kuplarımızın altına, 1-2 yemek kaşığı bisküvi koyarak, sırayla meyve ve muhallebimizi koyuyoruz.
  5. İsteğe bağlı, sıralamayı değiştirebilirsiniz.
  6. Meyve olarak, muz ve kivi kullandım.
Deneyenlere, afiyet olsun🤗.

Biberli Ekmek Tarifi

Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin;
  • 1 kilogram un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su
Üzeri İçin;
  • Bilenler için 1 top sürk
Bilmeyenler İçin;
  • 1 kase lor peyniri
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı

Biberli Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabına tüm malzemeleri alıp, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yapıyoruz.
  2. Yoğurulan hamuru, yarım saat kadar mayalanmak için dinlendiriyoruz.
  3. Sonra mandalina büyüklüğünde hamurlar kesip, pasta tabağı büyüklüğünde açıp, üzerine hazırladığımız karışımı sürüyoruz.
  4. Altı kısık bir tavada, ekmeğin altı pişene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Fit Pavlova Tarifi

Fit Pavlova Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta beyazı
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı elma sirkesi
  • 1 damla vanilya özü
  • 1 çay kaşığı nişasta
Üzeri için:
  • 100 ml krema
  • 70 gram %80 bitter çikolata
  • Çilek

Fit Pavlova Tarifi Yapılışı

  1. ⭐️Yumurta beyazları köpük kıvamına gelene kadar çırpılır.
  2. ⭐️Bal tek tek eklenir ve çırpılmaya devam edilir. (varsa hindistan cevizi şekeri ya da tatlandırıcı daha iyi olur bal renginin sararmasına sebep oluyor. )
  3. ⭐️Sirke, nişasta ve vanilya da eklenir spatulayla karıştırılır.
  4. ⭐️Oluşan beze hamuru kek şekli verilir 100 derece fırında 75 dk pişirilir.
  5. ⭐️Üzeri için krema ocakta kaynatılır. İçerisine çikolata eklenir ve mikserle çırpılan karışım buzdolabında 1-2 saat bekletilir.
  6. ⭐️Bezenin üzerine çikolata sürülür ve çilekle süslenir. Afiyet olsun! 😍❤️

5 Dakika Da Acılı Ezme Tarifi

5 Dakika Da Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 domates
  • 2 salatalık
  • 1 kırmızı biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 acı sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 kaşık salça
  • Limon suyu
  • Nane
  • Maydanoz
  • Dereotu

5 Dakika Da Acılı Ezme Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri ister elde doğrayıp isterseniz robottan geçirip ezme haline getirebilirsiniz.
  2. Baharat ya da acı oranını zevkine göre artırıp azaltabilirsniz. Yemeklerinizin yanına harika bir meze türü. Afiyet olsun 😋.

Tavuklu Kabak Çorbası Tarifi

Tavuklu Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Bir havuç orta boy
  • Yarım patates
  • 1 tane orta boy kabak
  • 2 tatlı kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 su bardağı su
  • 4 top donmuş tavuk suyu
  • 1 parça haşlanmış tavuk

Tavuklu Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Patatesi havucu ve kabağı minik minik doğrayalım, suyunu, tavuk suyunu ve yağını ekleyip kaynatalım.
  2. Kaynamaya başlayınca pirincini atalım.
  3. Pirinçler ve sebzeler pişince blenderden geçirelim.
  4. Tiftilmiş tavuğumuzu içine atalım.
  5. Suyunu zevkimize göre ayarlayalım ve kaynatalım Bir sürede öyle kaynadıktan sonra çorbamız hazır. Ben tavuk suyunu ve tavukları önceden hazırlayıp buzlukta saklıyorum. Siz istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
  6. Ben çorbayı biraz cıvık bırakıyorum. Soğumasını beklerken koyulaşıyor. 😊

Sahur İçin Pofuduk Ekmek Tarifi

Sahur İçin Pofuduk Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1.5 bardak süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı ufalanmış peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sahur İçin Pofuduk Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir kaseye yumurtayı kırın ve hafifçe çırpalım. Üzerine sütü ilave edip çırpmaya devam edelim.
  2. Sıvı yağ hariç geriye kalan tüm malzemeleri kaseye ekleyin ve malzemeler birleşinceye dek karıştıralım.
  3. Son olarak sıvı yağı da ekleyin ve spatula yardımıyla karıştıralım.
  4. Tost makinesi ısıtın ve bir fırçayla hafifçe yağlayalım.
  5. Kaşıkla karışımdan alarak tost makinesine yuvarlak bir pofuduk olacak şekilde dökelim.
  6. Tost makinesini açık halde tutarak her iki yüzünü de 7 dakika kadar pişirelim.
  7. Kahvaltılık pofuduklarınızı sıcak servis edelim.
Afiyet olsun.

Pideli Köfte Tarifi

Pideli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kıyma dana koyun karışık
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • Karabiber
  • Tuz
  • 5-6 adet biber
  • 5-6 adet küçük domates istenirse soğan
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz yada pul biber
  • Süzme yoğurt her tabak için iki kaşık

Pideli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Ekmeği az bir suyla ıslatalım biraz yumuşamasını bekleyelim.
  2. Tuz karabiber ve kıyma hepsini karıştırıp yoğurup şekil verelim.
  3. İster tavada ister ızgara da pişirelim. (ben tost makinesinde yaptım )
  4. Biberleri domatesleri pişirelim.
  5. 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı domates salçasını yağda biraz çevirelim.
  6. 3 su bardağı kadar su ekleyelim biraz koyulaşıncaya kadar kaynasın daha yoğun bir tat isterseniz salçayı artırabilirsiniz.
  7. Ekmekleri teflon tava yada tost makinesinde ısıtıp doğrayalım.
  8. Üzerine sos gezdirelim.
  9. Köfteleri dizelim biber domatesleri yerleştirelim.
  10. Yoğurt ekleyip üzerine kızdırılmış tereyağı pul biber karışımı gezdirelim.