İçli Köfte (Haşlamalı) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1,5 su bardağı kaynar su
- Yarım su bardağı un
- 1 yumurta
- Tuz
İç harcı için;
- 250-300 gram orta yağlı kıyma
- 1 büyük boy soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı ceviz
Üzeri için ;
- 2-3 yemek kaşığı tereyağ
Haşlama suyu için ;
- Tencereye 3bardak su
- 1çay kaşığı limon tuzu
- Tuz
İçli Köfte (Haşlamalı) Tarifi Yapılışı
- Bulgurumuza tuzunu ilave edip kaynar suyu döküp karıştırıyoruz dinlenmeye bırakıyoruz.
- Bir yandan da iç harcı için soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alıyoruz yağını ilave edip kavuruyoruz.
- Kıymasını ilave ediyoruz ardından salça ve baharatları ilave ediyoruz biraz pişirip soğumaya bırakıyoruz.
- Dinlenen bulguru biraz yoğuruyoruz yumurtasını ve unu ekleyip elimizi sürekli ıslatarak macun kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
- Küçük parçalar alıp yuvarlıyoruz içini baş parmağımızla yavaş yavaş açıyoruz iç harcımızdan koyup yuvarlıyoruz.
- Tenceremizin yarısına kadar su alıp ocakta kaynatmaya bırakıyoruz içime limon tuzu ve biraz tuz ekliyoruz.
- Kaynayan suya köftelerimizi atıp suyun yüzeyine çıkana kadar bekliyoruz ve alıyoruz üzerine eritttiğimiz tereyağı döküp servis ediyoruz.
Afiyetleee 👌👌👌.