Sütlü Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı su (100 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Şerbeti için:
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı süt (300 ml)
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)
Sütlü Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak karışım iyice beyazlaşana kadar çırpalım.
- Su ve sıvı yağı ilave ederek karışımı tekrar çırpalım.
- Daha sonra kuru bir kaba elemiş olduğunuz un, vanilya, kabartma tozunu karışıma ilave ederek 1-2 dakika kadar daha karıştıralım.
- Hazırladığımız kek harcını yağladığımız 19 x 28 cm boyutlarındaki fırın kabına boşaltalım. Her yeri eşit olacak şekilde yayalım.
- Kekimizi önceden ısıttığımız 170 °C fırında, alt üst fansız ayarda 35 dakika pişirelim.
- Sosu için şeker, kakao ve sütü uygun bir kaba alarak karıştıralım.
- Kek piştikten sonra üzerinde kürdan yardımı ile delikler açalım ve hazırladığımız sosu kekin her yerine gelecek şekilde yavaş yavaş dökelim.
- Kekimizi bu şekilde soğuması için 1 saat kadar bekletelim.
- Üzeri için bir kaba krem şanti ve soğuk sütü alarak koyulaşıp kıvam alıncaya kadar çırpalım.
- Kek iyice soğuduktan sonra krem şantiyi kekin üzerine alalım ve spatula yardımı ile kekin üzerini kaplayacak şekilde yayalım.
- Üzerini ceviz kırıkları ile süslediğimiz sütlü ıslak keki dolapta dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun!