Kedidilli Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
- 44 adet kedidili bisküvi
Kreması için:
- 4 su bardağı süt (800 ml)
- 5 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket labne peyniri (360 gr)
- 1 paket vanilya
Islatmak için:
- 2 su bardağı sıcak su (400 ml)
- 2 yemek kaşığı granül kahve
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
- Kakao
Kedidilli Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kedidilli tiramisumuzun öncelikle kremasını hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye süt, şeker, yumurta sarısı ve unu alalım. Ocağı açmadan malzemeleri tel çırpıcı ile karıştıralım.
- Ardından ocağı açıp karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
- Koyulaşan kremaya vanilyayı ilave ederek 1-2 tur daha karıştırıp ocaktan alalım.
- Daha hızlı soğuması için kremamızı ayrı bir kaba aktaralım ve ara ara karıştırarak havalandırıp soğumaya bırakalım.
- Kremamız el yakmayacak kadar soğuduğunda içerisine labne peynirini ekleyelim. Mikserle, pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırparak bir kenara alalım.
- Derin bir tabak içerisine granül kahve, toz şeker ve sıcak suyu alarak kahve çözünene kadar karıştıralım.
- Kedidillerimizi çözdürdüğümüz kahveye hızlıca batırıp çıkartarak kullanacağımız borcamın tabanını kaplayacak şekilde dizelim. Ben bu tarifte 24 cm X 35 cm boyutlarında bir borcam kullandım.
- Hazırladığımız kremanın yarısını kedidili bisküvilerinin üzerine dökerek yayalım.
- Kremanın üzerine tekrar kedidillerini kahveye batırarak dizelim.
- Kalan kremayı da dökerek her yeri eşit olacak şekilde yayalım.
- Son olarak tiramisunun üzerine kakao serpelim. Mümkünse 1 gece, vaktiniz yoksa en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Pastamızın üzerini dilediğimiz şekilde süsledikten sonra servis edelim