Patlıcan Yatağında Tavuk Sote Tarifi

Patlıcan Yatağında Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet patlıcan
  • Bir miktar sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ( patlıcanları sotelemek için)
  • Tuz
Tavuk sote için;
  • 2 parça tavuk göğsü( 500-600 gram kadar)
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • Sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım su bardağı su
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Patlıcan Yatağında Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1.  Öncelikle patlıcanları yıkayarak kuruladıktan sonra bıçakla delikler açalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyalım 180-200 derecede 40-45 dakika kadar pişirelim.
  2. Bu arada tavuk göğsünü küp küp doğrayıp tavaya koyalım suyunu salıp çekene kadar pişirelim suyunu tamamen çekmeden yemeklik doğranmış soğanı, ve biberleri ilave edip karıştıralım.
  3. Soğan ve biberle birlikte kavrulduktan sonra yağını da ekleyip karıştıralım.
  4. Salçayı ilave edip karıştıralım ve yarım su bardağı kadar su ilave edip tuz ve baharatları da ekleyelim ve 8-10 dakika daha kısık ateşte pişirelim.
  5. Tavuk sotemiz hazır.
  6. Fırında pişen patlıcanları çıkarıp kaşık yardımıyla içlerini çıkaralım.
  7. Tavaya biraz sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ koyalım yağ eriyince ince doğranmış patlıcanları ilave edip bir beş dakika kadar soteleyip ocaktan alalım.
  8. Bir kaba yoğurdu koyup içine sarımsağı ezelim tuzu da ekleyip karıştıralım.
  9. Patlıcanlarla yoğurdu karıştıralım ve sunum tabağına koyalım son olarak da tavuk soteyi üzerine ekleyip servis yapalım.
  10. Nefis yemeğimiz hazır.
    Afiyetler olsun 🌿

Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi

Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane havuç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam ince doğranmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 litre sıcak su

Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Küp küp doğranmış soğanı zeytinyağında kavuralım.
  2. Unu ekleyip biraz daha kavuralım ve rendelenmiş havuçla sıcak suyu dökelim kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.
  3. Son olarak baharatları, limon suyunu ve tel şehriyeyi ekleyip şehriyeler yumuşayana kadar pişirelim.
  4. Ocağı kapatmadan önce doğranmış maydanozu ekleyelim bir iki dakika sonra ocaktan alalım.
    Afiyet Olsun

Lokanta Usulü Soslu Mercimek Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Soslu Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı yada sarı mercimek
  • 1 adet rendelenmiş patates ( küçük patates)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 dilim limon
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 adet et bulyon
  • 10-12 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( tuz sizde)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 silme yemek kaşığı ince köftelik bulgur
Çorbanın Sosu;
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ yada sıvı yağ
  • 2 adet rendelenmiş  kuru soğan
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 1 adet rende domates ( küçük)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Lokanta Usulü Soslu Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

Merhabalar,
Lokantada içtiğiniz ama her ne hikmetse  evde bir türlü tutturamadığınızı düşündüğünüz mercimek çorbası varya işte bu tarif o tarif….”Lokanta usulü soslu mercimek çorbası” tarifini denemek isterseniz hadi başlayalım…
  1. Kırmızı mercimekleri süzgeçte çeşme altında ova ova yıkayın. . Yıkadığınız mercimekleri 20 dakika kadar kaynar su içinde bekletin…
  2. 20 dakika sonra; Çorba tencerenizde tereyağı eritin. Erimiş tereyağ içinde 1 yemek kaşığı unu kavurun.
  3. Kavrulmuş una 10-12 bardak kaynamış su ekleyerek kavrulmuş unu çırpma teli ile açın ( evinizde var ise et yada tavuk suyu kullanın) …..
  4. Su kaynadı ( kaynar su da beklettiğiniz) mercimekleri süzgeç yardımı ile  süzerek tencereye ekleyin.
  5. Şimdi tencereye 1 adet patates rendesi baharat olarak da 1 çay kaşığı köri, 1 çay kaşığı zerdeçal ekleyin….
  6. Çorbanın suyunda et suyu kullanmadınız ise  tencerenize 1 adet et bulyon ekleyin…..
  7. En son olarak tencereye 1 limon dilimi ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp, ocağında altını da kısarak çorbanızı 40 dakika kadar kaynatın.
  8. 40 dakika sonra tencerenize 2 silme yemek kaşığı ince bulgur, 1 çay kaşığı kimyon ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin…. çorbanızı 15 dakikada bu şekilde kısık ateşte kaynatın.
  9. Mercimekler patladı, pişti ezildi yani sosunu dağlamak için hazır hale geldi…çorbanın sosunu hazırlayıp çorbaya ekleyeceğiz.
  10. 2 adet soğanı rendeleyin ve soğanın suyunu sıkın  ..rendeleyip suyunu sıktığınız soğanı ve 1 adet rende sarımsağı 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ da kavurun..
  11. Kavrulan malzemeye 1 adet domates rendesi ekleyin hepsini güzelce kavurun..
  12. Şimdi tavaya 1 tatlı kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı biber salçası  ekleyin hepsinin kokusu çıkınca bu karışıma 1 tatlı kaşığı nane,1 çay kaşığı pul biber,yarım çay kaşığı sumak ve yine 1 çay kaşığı köri  ve 1 çay kaşığı zerdeçal  ekleyerek hepsini 1 dakika kadar kısık ateşte kavurun…
  13. Tavada kavurduğunuz salçalı soğanlı  sosu  2 kepçe pişmiş çorba ile açın ve açtığınız  sosu  pişmiş çorba tencerenize ekleyip hepsini karıştırın…
  14. Çorbayı bu şekilde kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin..çorbanız pişti şimdi çorbanın içindeki limon dilimini çorbadan çıkartın atın…bu çorba kıvamlı bir çorba olmalı çok çok sulu olmamalı…
  15. pişen çorbanızı tencerenin kapağı  kapalı halde bir 5 dakika kadar dinlendirin,demlendirin…çorbanız sunum için hazır çorbanızı soğuk kış günlerinde sıcak sıcak  afiyetle için…

Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı bulgur
  • 5 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 50 gr tereyağ
  • 2 adet domates
  • 3 adet biber
  • 2 adet soğan
  • 1 adet kırmızı paprika
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet tavuk bulyon
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

Soğan paprika ve biber yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur.
Üzerine tereyağ eklenip domateslerde kavrulur.
Salçalar eklenir hepsi beraber kavrulunca kaynar su bulyon tuz kimyon ve pulbiber eklenip tadına bakılır ,daha sonra kısık ateşte ağzı kapatılıp pişirilir suyunu çekince ocak kapatılır ,pilavımız dinlenince servis edilir.
Afiyet olsun.

Terbiyeli Ispanak Çorbası Tarifi

Terbiyeli Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet ıspanak yaprağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı domates/biber salçası
  • 1 Türk kahvesi fincanı kırmızı mercimek
  • Tuz, karabiber, kekik, nane, toz kırmızı biber
  • 5-6 su bardağı soğuk su
Terbiyesi için
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2-3 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Terbiyeli Ispanak Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye tereyağını koyup eritin üzerine unu ilave edin.
  2. Unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Ardından salçaları ilave edip 1-2 dk daha kavurun.
  4. Gelişi güzel doğradığınız soğan ve patatesi ekleyip karıştırın. Kırmızı mercimeği ilave edip 1-2 dk hepsini birlikte kavurun.
  5. İnce ince doğranmış ıspanak yapraklarını ekleyip üzerine suyunu koyun ve kaynamaya bırakın.
  6. Ara ara karıştırarak patatesler yumuşayana kadar pişirin.
  7. Ardından blender yardımıyla ezerek pürüzsüz hale getirin.
  8. Tencereyi tekrar ocağa alın. Bir yandan terbiyesini hazırlayın.
  9. Küçük bir kapta yoğurt, süt ve limon suyunu çırpın.
  10. Kaynayan çorbanın suyundan 1-2 kepçe terbiyeye döküp ılık hale getirin.
  11. Daha sonra terbiyeyi çorbaya ilave edin. Bu esnada çorbayı hızlıca çırpmayı ihmal etmeyin ki çorba kesilmesin.
  12. En son tuz ve baharatları da katıp 1-2 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
    . . AFİYET OLSUN. .

Tepsi Kebabı Tarifi

Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi İçin;
  • 600 gr orta yağlı kıyma
  • 2 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
Patates ve Sosu İçin;
  • 3-4 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz

Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı

Merhabalar, bu güzel kebabı sevmeyen yoktur herhalde. Oldukça kolay ve bir saatte ortaya muhteşem bir yemek çıkabiliyor. İmkan olursa bu hafta sonu yapın derim.
  1. Köfte malzemelerini yoğurma kabına alıp iyice yoğuruyoruz.
  2. Tepsiyi hafifçe yağlayıp malzemeyi düzgün bir şekilde yayıyoruz.
  3. Patatesi istediğimiz gibi doğrayıp sosuyla birlikte harmanlıyoruz.
  4. Kebabın kenarlarına diziyoruz.
  5. Üzerine 1-2 bardak su ilave edip önceden ısıttığımız 225 derecelik fırında yağına bakıp kızarana kadar pişiriyoruz.

Salatalık Mezesi Tarifi

Salatalık Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane küçük salatalık
  • 6 tane küçük turşu salata
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Yarım konserve mısır
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam dereotu

Salatalık Mezesi Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kabın içine yoğurt, mayonez, rendelenmiş sarımsak ekleyip çırpa teli ile karıştıralım.
  2. İçine yuvarlak ve ince doğranmış salatalık, turşu, mısır, tuz ve dereotu (çok az bırakın üzeri İçin) ekleyip karıştırarak servis tabağına alalım.
    Afiyet Olsun

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...