Muhteşem Hasanpaşa Köfte Tarifi

Muhteşem Hasanpaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte İçin
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı galeta unu (Bayat ekmeklerden hazırladığım galeta unu kullandım )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Çay kaşığının ucuyla kimyon
  • Çay kaşığının ucuyla yenibahar
Patates Püresi İçin
  • 3-4 adet patates (Ben büyük 3 patates kullandım )
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı kadar süt
  • Tuz
  • Karabiber
Sosu İçin
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığından biraz fazla salça (Biber- domates karışık kullandım )
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağından biraz fazla sıcak su
  • Salça miktarını damak tadına göre ayarlayabilirsiniz
Üzeri İçin
  • Kaşar peyniri

Muhteşem Hasanpaşa Köfte Tarifi Yapılışı

Uzun zamandır yapmadığım Hasanpaşa köfteyi geçenlerde tekrar yaptım o kadar güzel oldu ve beğenildi ki bende paylaşmak istedim. Hem lezzeti hem sunumu harika bir tarif mutlaka denemelisiniz 😋😋😍😍👌🏻👌🏻👌🏻
Gelelim tarife.
  1. Öncelikle köfte için uygun bir karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş yada rondodan geçirilmiş soğan, ezilmiş sarımsak, galeta unu yada ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek ve baharatları alıp güzelce yoğuruyoruz.
  2. Üzerini kapatıp buzdolabında 3-4 saat dinlendiriyoruz.
  3. Köfte harcı dinlenirken patatesleri haşlıyoruz ve soğumadan kabuklarını soyup büyükçe bir kaseye alıyoruz ve eziyoruz.
  4. Ezdiğimiz patateslerin üzerine tuz, karabiber, tereyağı ve yavaş yavaş sütü ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
  5. Patates püresi istediğimiz kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş süt ekleyip karıştırıyoruz, ben pürenin katı olmasını istediğim için çok fazla süt eklemedim ama siz kıvamını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  6. Hazırladığımız püreyi bir kenarda beklemeye bırakıyoruz.
  7. Dinlenen köfte harcını buzdolabından alıp istediğimiz büyüklükte çanak şeklinde hazırlıyoruz ve hafifçe yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  8. Köfteleri şekillendirirken elinizi hafif yağlayıp daha rahat şekil verebilirsiniz. ( ben köfteleri yağladığım bir kasede şekillendirdim )
  9. Bütün köfteler hazır olunca 200-220 derecede ısıttığımız fırında 20 dakika kadar ( biraz kızarıncaya kadar ) pişmeye bırakıyoruz.
  10. Köfteler pişerken bu arada sosu için küçük bir tava yada tencereye 1-2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı yada sıvı yağ koyarak ocağa alıp üzerine salçaları ekleyip salçaların kokusu çıkıncaya kadar 1-2 dakika karıştırıp üzerine 1 su bardağından biraz fazla sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip bir iki taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.
  11. Biraz kızarıp pişen köfteleri fırından alarak orta kısımlarına bolca patates püresi koyarak üzerlerine salçalı sosu döküyoruz ve tekrar fırında pişmeye bırakıyoruz.Aslında sos sadece tepsiye dökülüyor ama ben köftelerinde üzerlerine döktüm hem köfte hem püre çok daha güzel oldu, 15-20 dakika kadar tekrar pişirdiğimiz köftelerin üzerlerine ince ince dilimlenmiş kaşar peynirlerini koyarak kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz ve üzeri kızaran yemeğimizi fırından alarak biraz dinlendirdikten sonra servis ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Brokoli Salatası Tarifi

Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy brokoli
  • 3 adet kırmızı biber
  • 1 kase mısır
  • 3 adet taze soğan
Sosu için;
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Tuz

Brokoli Salatası Tarifi Yapılışı

İnanılmaz sağlıklı ve pratik salata tarifimi anlatmaya başlıyorum.
  1. Brokoli yıkanıp bir tencereye haşlanmak üzere alınır. Çatal batacak kadar yumuşayınca ocağın altı kapatılır. Çok haşlayıp besin değerlerini öldürmeyelim.
  2. Ocaktan alınır alınmaz suyu süzülüp soğuk suya tutulur ki rengi soluk yeşil olmasın.
  3.  Kırmızı biberler ocak üzerinde veya közmatikte közlenir. Soğuduktan sonra soyulur.
  4. Brokoli, biberler ve taze soğan küçük küçük doğranır.
  5. Sosu için bir kasede sarımsaklar tuz ile dövülür. Nar ekşisi ve yağ eklenerek iyice karıştırılır.
  6. Doğradığımız sebzelerin üzerine sos dökülerek iyice karıştırılır.
Deneyen herkese afiyet olsun.

Yumuşacık Peynirli Sarma Börek Tarifi

Yumuşacık Peynirli Sarma Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet hazır yufka
Sos için;
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
İçi için;
  • 1 paket lor peyniri
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Maydanoz
  • 1 çay kaşığı kadar tuz (kullanacağınız peynire göre ayarlayabilirsiniz)
Üzeri için;
  • 2 yumurta sarısı
  • Susam, çörekotu

Yumuşacık Peynirli Sarma Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sosumuz için uygun bir kapta bütün malzemelerimizi karıştıralım.
  2. Ardından iç harcımız için peynirlerimizi ve ince kıyılmış maydanozumu güzelce harmanlayalım.
  3. Yufkamızın bir tanesini serip üzerine bolca sosumuzdan sürelim.
  4. Üzerine tekrar yufkamızın birini serip soslayalım ve ilk önce artı şeklinde ortadan keselim. (2 yufka üst üste olacak)
  5. Daha sonra 8 parça olacak şekilde tekrar keselim ve iç harcımızdan koyup sıkı bir şekilde saralım.
  6. Tüm yufkalarımızı bu şekilde yapıp, sardıktan sonra üzerine keskin bir bıçak ile kesikler atalım.
  7. Yağlı kağıt serili fırın tepsimize böreklerimizi dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirelim. ( Fırından fırına değişebilir, kendi fırınınıza göre kontrollü pişiriniz)
    Yumuşacık böreklerimiz servise hazır. İster kahvaltılarınız da ister çay saatlerinizde afiyetle yiyebileceğiniz muhteşem bir lezzet ! Afiyet olsun ;)

Lebeniye Çorbası Tarifi

Lebeniye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1, 5 bardak yoğurt
  • 2 kaşık un
  • 1 yumurta sarısı
  • 6-7 bardak su
Köftesi için;
  • 150-200 gr kadar köftelik kıyma
  • 1 küçük soğan rendesi
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Tuz karabiber pul biber
Üzeri için;
  • Zeytinyağ nane

Lebeniye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Köfte malzemelerini güzelce yoğurup bilye büyüklüğünde yuvarlayıp ufak köfteler yapalım ve çok az sıvı yağda kızartalım kenara alalım.
  2. Terbiyesi için; yoğurt, yumurta sarısı ve unu pürüzsüz olana dek çırpalım.
  3. Tencereye pirinçi ve 3 bardak suyu alıp yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  4. Pişen pirinçin suyundan azar azar terbiyeye ekleyip ılıştıralım ki çorbamız kesilmesin.
  5. Terbiyeyi tencereye yavaş yavaş döküp hızlıca karıştıralım ve bu aşamada sıcak su ekleyelim kaynamaya başlayan çorbaya haşlanmış nohudu köfteleri ilave edelim.
  6. Bir iki taşım kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip ocağı kapatalım.
  7. Küçük bir tavada yağı ve naneyi biraz çevirip çorbanın üzerine dökelim.
  8. Tencerenin kapağını soğuyana kadar kapatmayın çorba kesilmesin.
  9. Kıvama göre suyu ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Renkli Sebze Salata Tarifi

Renkli Sebze Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet közlenmiş kapya biber
  • 2-3 adet kornişon turşu
  • 1 avuç tane mısır
  • Yarım demet dereotu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez

Renkli Sebze Salata Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle havuç ve kabakları julyen (ince uzun) doğruyoruz.
  2. Havucu ayrı tavada az yağ ile soteliyoruz.
  3. Kabağı da aynı şekilde soteleyip soğumaya bırakıyoruz.
  4. Diğer turşu ve kapya biberi de julyen doğrayıp tüm malzemeleri aynı kaba alıyoruz.
  5. İçerisine ince kıyılmış dereotu ve mısırı atıp mayonezli yoğurtlu sosu katıyoruz.
    Salatamız hazır. ❣️ mutlaka deneyin. 😋

Köri Soslu Erişte (Tavuk Dünyası Usulü ) Tarifi

Köri Soslu Erişte (Tavuk Dünyası Usulü ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı erişte
  • 4 su bardağı su
  • 1 et bulyon
  • 2 tatlı kaşığı köri
  • 2 yemek zeytinyağı
Sosuna eklenecekler;
  • 2 yemek  kaşığı köri sos
  • 1 çay bardağı krema
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Köri Soslu Erişte (Tavuk Dünyası Usulü ) Tarifi Yapılışı

Merhabalar😊
Genelde avmlerde yediğimiz benim tavuk dünyasında yediğim. Tavuğun yanındaki verilen sarı renkli erişteleri hepimiz çok severiz. Bende bunu evde denemek istedim, inanın oradaki yapılanlardan daha lezzetliydi. 😋😋
  1. Öncelikle erişteyi zeytinyağı ile biraz kavurun.
  2. Sıcak suyun içine 2 tatlı kaşığı toz köriyi katın ve eritin.
  3. Eriştenin içine et bulyon ve suyu katın pişmeye bırakın.
  4. Şimdi ayrı bir tavada tereyağını eritin, köri sosu ekleyin bir çevirin, kremayı ekleyin, isterseniz bu sırada karabiber de ekleyebilirsiniz.
  5. Erişte pişince içine bu sosu ekleyin sıcakken.
  6. Tuzunu istediğiniz gibi ayarlayın ve sıcak olarak tüketin.

Buğday Salatası Tarifi

Buğday Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı buğday (bir gece önceden ıslatılmış)
  • 1 adet orta boy havuç
  • 2-3 dal taze soğan
  • 4/1 top mor lahana
  • 1 adet kapya biberi
  • Bir tutam taze nane
  • Bir tutam maydanoz
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • Sosu için;
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber

Buğday Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Merhabalar ilk olarak bir gece önceden ıslatmış olduğumuz buğdayı yumuşayana kadar suda haşlıyoruz ve süzüyoruz.
  2. Diğer yandan tüm yeşillikleri yıkıyoruz daha sonra servis kabımıza taze soğanı, naneyi, maydanozu ve mor lahanayı inçe inçe kıyıyoruz kapya biberleri de küçük küçük kesiyoruz .
  3. Havucu rendeliyoruz.
  4. Kornişon turşuyu da aynen küçük küçük kesiyoruz ve buğdayları ekliyoruz.
  5. Başka bir kasede sos malzemelerini ekleyip karıştırıyoruz ve salatamıza döküp harmanlıyoruz, hepsi bu kadar, beğenmeniz dileğimle, sevgiler