Fırında Tavuklu Sebze Kebabı Tarifi

Fırında Tavuklu Sebze Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
1 tavuk göğsü
2 su bardağı haşlanmış bezelye
5 orta boy patates
2 adet havuç
1 kapya biber
2 yeşil biber
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber-domates salçası karışımı
2 su bardağı su
Karabiber
Tuz
Patatesi kızartmak için ;

Yeterince zeytinyağ
Eti sotelemek için ;

3 yemek kaşığı zeytinyağ
Üzeri için ;

2 çeri domates
1 yeşil biber
Fırında Tavuklu Sebze Kebabı Tarifi Yapılışı
Patatesleri soyup küp küp doğrayarak kızgın yağda kızartıyoruz.
Bir peçete serili tabağa alarak fazla yağını süzdürüyoruz.
Tavuğu da küp küp doğrayarak yıkayıp süzdürüyoruz.
Zeytinyağını yapışmaz tavaya alarak kızdırdıktan sonra etleri ekliyoruz.
Suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
Salçayı ilave edip bir iki tur kavurduktan sonra haşlanmış bezelye, yemeklik doğranmış biberleri ekliyoruz.
Birkaç parçaya böldüğümüz sarımsakları ekleyip bir iki tur karıştırdıktan sonra tuz ve 1 su bardağı su ilave ediyoruz.
Bir taşım kaynatarak altını kapatıyoruz.
Büyük boy borcamın en altına patates üstüne de hazırladığımız harcı yerleştiriyoruz.
Domates dilimi ve ince doğranmış biberle süslüyoruz.
Karabiber serperek 1 su bardağı sıcak su ekliyoruz.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15-20 dakika fırınlıyoruz. (Yemeği fırından çıkarmadan önce suyunu kontrol edin. Patatesler suyunu çekeceği için suyunu tamamen çekmişse bir miktar daha sıcak su ekleyebilirsiniz. )
Yemeğimizi pilav ve içecek eşliğinde servis ediyoruz. 🍗🍴
Kolay ve lezzetli bir ana yemek.
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

Sütlü Sebze Çorbası(tam Ölçülü) Tarifi

Sütlü Sebze Çorbası(tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy havuç
  • Yarım küçük boy kırmızı kapya biber
  • 1 adet küçük boy yeşil biber
  • 1 adet pırasanın beyaz sapı
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 adet küçük boy kabağın yarısı
  • 4-5 yaprak ıspanak
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı çiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sütlü Sebze Çorbası(tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı

Hem besleyici hemde bir o kadar yapımı kolay.
  1. Öncellikle bütün sebzeleri 2 şer santimlik jülyen şeklinde doğrayın.
  2. Ardından derin bir tencereye sıvı yağ ve tereyağınızı alın.
  3. Sebzelerinizi de tencereye alıp yaklaşık 3 dakika sebzeleri öldürüp parçalamadan kavurun.
  4. 1 yemek kaşığı unu ve tuzu da ilâve ederek 2 dakika daha kavurun.
  5. Ardından 2 buçuk su bardağı suyu ilave edip kaynayana kadar sürekli karıştırın.
  6. Bu sırada sütünüzü bir cezve de kaynatın.
  7. Kaynayan sütünüzü de sürekli karıştırarak çorbanıza ilave edin.
  8. Sebzeleriniz iyice yumuşayana kadar pişirin.
  9. Çorbanızın ilk sıcaklığı geçince servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun. 🤗🤗

Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet pırasa
  • 8-9 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Karabiber
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Arzuya göre yarım limonun suyu

Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa Tarifi Yapılışı

  1. Zeytinyağını tavaya alalım.
  2. Piyazlık doğradığımız soğanı ve soyup yarım ay şekilde doğradığımız havucu da yağın içine alalım. 5-10 dakika kadar soteleyelim.
  3. Yıkanmış ve doğranmış pırasayı da havuçların içine koyup hep birlikte kavuralım.
  4. Üzerini hafif geçinceye kadar su ve portakal suyunu da katıp kaynamaya bırakalım.
  5. 10 dakika kaynattıktan sonra pirinçi ve diğer malzemeleri de katıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  6. Soğuk olarak servis edelim. AFİYETLER OLSUN görüşmek üzere.

Portakallı pırasa tarifi püf noktaları nelerdir?

  • Yemeğinizin içerisine eklediğiniz toz şeker yemeğin tadının daha belirgin olmasını sağlayacaktır.
  • Zeytinyağlı pırasa yemeğini yaparken tenceerenin kapağının altına ortasına küçük bir delik açtığınız pişirme kağıdını yerleştirip üzerine kapak örttüğünüz de pırasalarınız dağılmayacak ve kendi buharı ile piştiği için içerisindeki sebzeler renklerini de koruyacaktır.
  • Kullandığınız şeker miktarını damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.

Portakallı pırasa yanına ne gider?

  • Portakallı pırasa içerisinde pirinç olduğu için pirinç pilavı yerine bulgur pilavı yapabilirsiniz.
  • Fırında makarna yada soslu makarnada portakallı pırasa için oldukça uygun olacaktır.
  • Tas kebabı gibi dilediğiniz et yemeği ile de pırasanıza eşlik edebilirsiniz.

Portakallı pırasa kaç kalori?

  • Orta büyüklükte  tabak portakallı pırasa yaklaşık olarak 114 kaloriye denk gelmektedir.

Kırmızı Pancar Salatası Tarifi

Kırmızı Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kırmızı pancar
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze soğan
  • 1 su bardağı mısır
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1, 5 çay kaşığı tuz
  • 1 adet limon
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Kırmızı Pancar Salatası Tarifi Yapılışı

Merhabalar bugün yapacağımız salata çok farklı ayrıca renkli ve göze hitap eden bir salata.
Eğer pancar sevmiyorum diyorsanız bu tarifi denemelisiniz kesinlikle pancar yediğinizi bile anlamayacaksınız.
Özellikle günlerde yapılabilecek bu salatayı yapmaya geçelim artık.
  1. Pancarları pişene kadar 25-30 dakika haşlayalım.
  2. Suyunu süzelim (suyunu atmayın kırmızı pancarlı kısır tarifime bir göz atın isterseniz orada kullanabilirsiniz buzluk bölümünde saklayabilirsiniz).
  3. Pancarlar bir yanda soğurken maydanozu taze soğanı ince ince doğruyoruz.
  4. Maydanoz, taze soğan, mısır, közlenmiş biberleri soğuyan pancarın üzerine döküp sıvı yağ, nar ekşisi ve limonu da ilave edip karıştırıyoruz.
DENEYECEKLERE ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN

Tavuklu Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi

Tavuklu Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • Yeteri kadar sıvı yağ
  • Yarım adet tavuk göğsü
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yeteri kadar tuz
  • 3 su bardağı su

Tavuklu Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

Bu pilavım çok doyurucu süper oldu 👌 bol malzemeli tek başına bile yeter insana valla 😂 mutlaka sizlere de tavsiye ederim 😋😋
  1. Öncelikle tavuk göğsü kup kup doğranır.
  2. Pilav tenceresine teremyağ ve sıvı yağ alınır eritip üzerine doğranmış tavuklar alınır suyunu salıncaya kadar karıştırılır.
  3. Kapağını kapatıp suyun çekilmesi beklenir. Kızarmaya başlayınca kapak açılır ve karıştırarak hafif kavrulur.
  4. Ardından yıkanmış pirinç ve tuz ekleyip kavrulur.
  5. Suyu verilir önceden haşlanmış mısır nohut ve bezelye eklenir karıştırılır ve en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun 🌽

Patates Köftesi (Az Kıymayla Bütçeyi Zorlamayan) Tarifi

Patates Köftesi (Az Kıymayla Bütçeyi Zorlamayan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane büyük boy patates
  • 1 tane büyük boy soğan
  • küçük bir kase kıyma
  • 1 tane yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1,er çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon
  • Tuz
  • Aldığı kadar galeta unu

Patates Köftesi (Az Kıymayla Bütçeyi Zorlamayan) Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar. Patates ve kıymanın birleşmesiyle oluşan çok lezzetli ve az kıyma kullanılması yönüyle de bütçeyi zorlamayan bir köfte tarifi. Hoş şu sıralar patates ve soğan da bütçeyi zorlar oldu ama :))) tavsiye ederim. yapımı için
  1. Patates ve soğanın kabukları soyulup rendelenir ve suyu güzelce sıkılır.
  2. İçine diğer malzemeler eklenip az az galeta unu ilave edilerek şekil verilecek kıvama gelene kadar yoğrulur.
  3. Patates ve soğanın suyunu güzel sıkın ki sulanıp çok galeta unu koymak zorunda kalmayın. İstenilen şekil verilerek sıvı yağ da kızartılır. denemek isteyenlere afiyet olsun şimdiden ☺️

Muhteşem Hasanpaşa Köfte Tarifi

Çıtır Tavuk (Hazıra Gerek Yok Enfes Lezzet Burda) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane tavuk göğsü
Bulamak için;
  • 1 tane yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı su
  • Kırmızı toz biber ,kimyon ,tuz
Dışı için;
  • Mısır gevreği
  • Kızarmak için;sıvı yağ

Çıtır Tavuk (Hazıra Gerek Yok Enfes Lezzet Burda) Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsünü yıkayıp dilediğiniz şekilde kesin daha sonra bulamak için olan tüm malzemeleri bir kapta karıştırın .
  2. Kıvamı normal akıtma kıvamından yoğun olacak su ve unu kontrollü bir şekilde ekleyin.
  3. Doğranan tavukları hazırladığımız sosun içine koyup iyice karıştırırız.
  4. Streçleyip buz dolabına kaldırırız dinlensin.
  5. Daha sonra mısır gevreğini hafif robottan çekip soslanmış tavukları mısır gevreğine bulayıp kızgın yağda fazla kurutmadan kızartalım .
Deneyenlere afiyet olsun.