Pesto Soslu Penne Makarna Tarifi

Pesto Soslu Penne Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket penne (kalem) makarna
  • 1 paket süt kreması
  • 2-3 yemek kaşığı hazır pesto sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • tuz

Pesto Soslu Penne Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Genişçe bir tencereye bolca su alıp kaynatalım.
  2. Kaynayınca yarım tatlı kaşığı kadar tuz ekleyip makarnaları ilave edelim.
  3. Paketin üzerinde yazdığı gibi 9-10 dk pişmeye bırakalım.
  4. Makarnalar pişmeye yakın uygun bir tavaya az sıvı yağımızı alalım.
  5. Pesto sosumuzu ilave edip karıştıralım, süt kremasını da ekleyip ısıtalım.
  6. Çok fokur fokur kaynamasına gerek kalmadan hafifçe pişirelim ve bu sırada suyunu süzdüğümüz makarnaları da ilave edelim.
  7. Karıştırarak bütün makarnaların sosa bulanmasını sağlayalım.
  8. Pesto soslu makarna servise hazır, soğutmadan servis edelim. Şimdiden afiyet olsun.

Kremalı Sebzeli Enfes Tavuk Tarifi

Kremalı Sebzeli Enfes Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğüsü
Tavuğu kızartmak için;
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 dis sarımsak
  • 100 gr krema
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
Sebzeleri kızartmak için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Çay kaşığı ucuyla kimyon
  • Tuz (İstenilen miktarda)

Kremalı Sebzeli Enfes Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Sebzeleri ince julyen şekilde doğrayalım. Kızartcağımız tavaya yağı döküp kızdıralım.
  2. Önce havuçları atalım soteleyelim.
  3. Sonra biberleri atıp soteleyelim. Pişince altını kapatalım bir tabağa yağını süzdürerek alalım.
  4. Tavukları da julyen doğrayıp başka bir kızgın tavada ince kıyılmış sarımsakla birlikte kızartalım.
  5. Son olarak tavukların üstüne baharat tuz krema ve sebzeleri koyup karıştıralım ve kremayı çekene kadar kontrollü pişirelim. servise hazır afiyet olsun🙋

Kabak Dolması Tarifi

Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 1 adet domates
İçine;
  • 2 küçük boy soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tutam maydanoz
  • 150 gr kıyma
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Suyu için;
  • Yarım yemek kaşığı salça
Üzerine;
  • Sarımsaklı yoğurt

Kabak Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Soğan ve biberi ince ince doğrayın, maydanozu kıyın.
  2. Pirinçleri, kıyılmış maydanoz, soğan ve biberleri, kıymayı, baharatları ve tuzu derin bir kabın içinde karıştırıp elinizle harmanlayın.
  3. Kabakları çizgili bir biçimde soyun.
  4. İkiye bölerek içlerini tatlı kaşığı veya kabak oyacağı ile boşaltın.
  5. Hazırladığınız harcı oymuş olduğunuz kabakların içine doldurarak kabakları tencereye sıralayın.
  6. Domatesi küçük küçük keserek kabakların üstlerine kapak yapın.1,5 su bardağı sıcak suda yarım yemek kaşığı salçayı ezin ve tencereye ekleyin.
  7. Küçük ocakta kısık ateşte pirinçler pişene kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
  8. Servis yaparken isterseniz kabakları bütün halinde isterseniz de halka halka keserek servis edebilirsiniz.
  9. Yanında ya da üzerinde sarımsaklı yoğurt ile çok güzel oluyor. Afiyet olsun…

Magnolia Tarifi

Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 Türk kahvesi fincanı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 adet vanilya
  • 1 kutu krema ( 200 ml)
  • 2 paket eti Burçak bisküvi
  • 3 adet muz

Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. İlk iş olarak bisküvileri rondo da çekip toz haline getiriyoruz.
  2. Muhallebisi için süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, unu ve vanilyayı tencereye alıp göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  3. Ocak’tan alınan muhallebinin içine kremayı döküp telle pürüzsüz olacak şekilde karıştırıyoruz.
  4. Bardaklara öncelikle çektiğimiz bisküvilerden 2 yemek kaşığı kadar koyuyoruz.
  5. Sonra bardağın kenarlarına dilimlediğimiz muzlardan yerleştiriyoruz.
  6. Üzerine 2 kepçe kadar muhallebimizden döküp en üstüne tekrar bisküviden koyuyoruz.
  7. 3-4 saat buzdolabında dillendirdikten sonra servis yapabilirsiniz ☺️Hem çok hafif hemde çok lezzetli bir tarif şimdiden afiyet olsun😋

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası Tarifi

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 6-7 su bardağı su (kıvamını damak tadınıza göre ayarlayın)
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kaynayan suyun içine mercimekler atılır 10 dakika haşlanır çok fazla pişmesinler.
  2. Suyunu süzüp yıkayın.
  3. Tencereye margarin ve sıvı yağ ekleyin küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Üzerine unu ilave edip 1 kaç dakika daha kavurun üzerine salçaları ilave edip 1 dakika daha kavurup suyunu ekleyin.
  5. Kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ve sirkesini ekleyin mercimekleri de ekleyip 10 dakika kaynatın.
  6. Ardından erişteleri ekleyin kaynadıkça koyulaşacaktır kıvamını açmak için su ilavesi yapabilirsiniz erişte ve mercimeklerin tadına bakın.
  7. Pişmişlerse karabiber ve nanesini ilave edip kapatın.
  8. Servis ederken 1 yemek kaşığı tereyağını eritip içine nane ekleyip kızdırın çorbanın üzerine döküp servis edin. Deneyenlere afiyet olsun🤗

Patlıcan Musakka Yapılışı

Patlıcan Musakka Yapılışı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 250 gr kıyma
  • 3 adet çarliston biber ya da köy biberi
  • 1 adet büyük domates (rendelenmiş ya da küçük doğranmış)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon

Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimleyin.
  2. Tuzlu suda en az yarım saat bekletin.
  3. Daha sonra kurulayıp yağda hafif kızartın.
  4. Havlu peçete üzerine çıkartın, yağını çekmesi için.
  5. Kıymayı 5 dk. kadar yağ koymadan iyice ezerek kavurun.
  6. Daha sonra yağı ekleyip kavurmaya devam edin.
  7. Sonra küçük doğranmış soğanı, biberi, sarımsağı, domatesi, salçayı ve dilediğiniz baharatları ekleyin.
  8. Domates suyunu çekince 1 çay bardağı kaynar suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  9. Tencerenin dibine patlıcanları dizip, üzerine kıymalı karışımı dökün.
  10. 1 su bardağı sıcak su ekleyip 15 dk. kadar pişirin.
  11. Özleşmesi için biraz dinlendirip servis yapabilirsiniz.

Musakka nedir?

  • Musakka sebze yemeklerinin en çok beğenilen ve en çok tercih edilenlerinden bir tanesidir. Kabak, patates, patlıcan gibi sebzelerin kuşbaşı et ya da kıyma ile buluşturulması ile oluşan yemektir. Etli yapıldığı gibi etsizde yapılmaktadır.

Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi

Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 adet soğan
  • 400-500 gr mantar
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet domates (Kuru domates kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz karabiber toz kırmızı biber
  • 4 bardak su (2 bardağını tavuk suyu kullandım)
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 2-3 kaşık zeytinyağ

Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye yağları alıp eritelim. Yemeklik doğradığımız soğanı ezilmiş sarımsağı ekleyip kavuralım.
  2. Çok ince olmayacak şekilde ikiye üçe kestiğimiz mantarları ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
  3. Salçayı ve rende domatesi ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar pişirelim.
  4. Bulguru ilave edip biraz kavuralım ve suyunu tuzunu verelim önce biraz yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişirelim.
  5. Ocaktan almadan baharatlarını ilave edip dinlendirip sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.