Kfc Tadında Tavuk Parçaları Tarifi

Kfc Tadında Tavuk Parçaları Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 büyük tavuk göğsü
  • 2 yumurta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Gereği kadar sade mısır gevreği
  • Kızartmak için sıvı yağ

Kfc Tadında Tavuk Parçaları Tarifi Yapılışı

Merhaba, sizlere mükemmel lezzette kfc tavuk parçaları tarifimi yapmak istiyorum o kadar pratik bir tarif ki. Ayrıca çok da lezzetli oluyor. Üstü Çıtır çıtır içi yumuşak. Hemen tarife geçiyorum
  1. Önce tavuk göğüslerini yıkayın ve kurulayın. İstediğiniz şekilde parçalarda kesin.
  2. Üç ayrı tabak hazırlayın. Birine yumurtaları kırın çırpın.
  3. Diğerine unu ve baharatları ekleyin.
  4. Öbürüne de çok ince olmayacak şekilde Mısır gevreklerini elinizle ezin.
  5. Daha sonra kestiğiniz tavuk parçalarını, önce baharatlı una daha sonra yumurtaya en son Mısır gevreğine bulayıp bir büyük tabağın içine dizin.
  6. İsterseniz yapacağınız zamana kadar üstü örtülü olarak buzdolabında bekletebilirsiniz.
  7. İsterseniz o anda kızartma bilirsiniz. tavukları geniş bir tavaya sıvı yağ koyun ve kızdırın.
  8. Kızgın yağda yaklaşık 15-20 dakika arkalı önlü kızarana kadar pişirin. Nefis kfc tavuk parçalrımız hazır. Muhakkak denemenizi tavsiye ederim. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.

Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı yarma
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 adet limon
  • 2 litre su
  • 2 diş sarımsak (dilerseniz ekleyebilirsiniz tercih meselesi çok yakışıyor)
Üzeri İçin ;
  • 4, 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Üzerine serpmek için maydanoz

Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

Sabırlı ol.
Yeryüzündekilere çok ümit bağlamaktansa,
Yüzünü âlemlerin Rabbine çevir.
Rabbimin her gününe binlerce şükürler olsun ne güzel niğmetler veriyor bize🤲 Yayla çorbasını bilmeyen yoktur kimi yoğurt çorbası kimi yayla çorbası diyor bizim oralarda yoğurt çorbası derler yayla ismi de kibarlaşmış ismi herhalde 🥰😊neyse bide benim tarifimle deneyin bu çorbayı sarımsaklı o kadar güzel oluyor ki anlatamam sarımsak sevmeyenler tencerenin tamamına değilde sevenlerin tabağına da ekleyebilirsiniz geçelim mi tarife.
  1. Pirinç yıkanıp tencereye alınarak üzerini geçecek şekilde su eklenip haşlanır.
  2. Başka bir tencere de yarma haşlanır.
  3. Derin bir kasede yoğurt, un, yumurtanın sarısı, 1 limonun suyu ve tuz çırpılıp üzerine soğuk su eklenip kıvamı açılır.
  4. Sonra haşlanmış pirince yavaş yavaş eklenerek bir taraftan da karıştırılır.
  5. Üzerine su eklenip kaynadıktan sonra haşlanan yarmanın suyu süzülüp oda üzerine eklenerek 10, 15 dakika daha kaynatılır.
  6. Ocağın altını kapattıktan sonra dilerseniz sarımsak da ekleyebilirsiniz gerçekten çok yakışıyor.
  7. Üzerine kızdırılmış nane ve sıvı yağ gezdirilip maydanoz ile süsleyerek sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun.

El Açması Ispanaklı Börek Yapımı Tarifi

El Açması Ispanaklı Börek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için
  • 9 bardak un
  • 3, 5 bardak su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
İstediğiniz iç malzemesini kullanabilirsiniz. Ben ıspanaklı yaptım.
  • 1 adet soğan
  • 1kg ıspanak (temizleyip suda haşladım ve suyunu sıktım)
  • yarım yemek kaşığı salça
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • istenen baharatlardan da eklenebilir.
Gereken diğer malzemeler
  • 1 adet yumurta (üzeri için)
  • Sıvı yağ (hamuru açmak için)

El Açması Ispanaklı Börek Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. İç harcı için soğan küçük küçük doğranır.
  2. Uygun bir tavaya sıvı yağ alınarak soğanlar hafif kavrulur.
  3. Daha sonra salça ve baharatlar eklenerek 1-2 dk daha kavrulduktan sonra haşlanış suyu sıkılan ıspanak ilave edilir.
  4. Karıştırılır 1-2dk kavurduktan sonra ocaktan alınır.
  5. Hamur için yoğurma kabına un ve tuz alınır.
  6. Yavaş yavaş su eklenerek hamur yoğrulur. Un miktarı yarım bardak az yarım bardak çok olabilir. Hamurun kıvamına göre un ya da su eklemesi yapabilirsiniz.
  7. Hamur toparlandıktan sonra un serpilmiş geniş bir tezgaha ya da masaya alınır.
  8. Daha sonra 9 eşit bezeye bölünür.
  9. Her beze un yardımı ile servis tabağı boyutunda açılır ve üzerine bol sıvı yağ sürülerek bir tepsiye üst üste dizilirler.
  10. Hamurlarımızı bu şekilde de 15-20 dk dinlendirilir.
  11. Dinlenen hamurlardan bir tanesi alınarak geniş bir masada dikkatlice kenarlarından çekilerek açılır. Hamur oldukça kolay açılacaktır, hamuru yırtmadan dikkatli bir şekilde tutarsanız çok kolay olduğunu göreceksiniz.
  12. Hamurun her yeri aynı incelikte olacak şekilde genişletildikten sonra üzerine iç harcından serpilerek rulo yapılır.
  13. Hazırlanan rulo tepsiye yerleştirilir. Ben kare fırın tepsisini kullandım, Bu nedenle hamuru sıra sıra tepsiye döşedim. Eğer yuvarlak tepsi kullanıyorsanız o zaman ortadan başlayarak spiral şeklinde hamuru dolayabilirsiniz. Ek olarak belirtmek isterim ki ankastre fırın tepsisine 6 tane beze yeterli geliyor.
  14. Hamurumuzdan 9 beze çıkmıştı, kalan üç bezeyi de küçük bir tepsiye olacak şekilde hazırlayıp dondurucuya kaldırdım.
  15. Tüm hamur şekillendirildikten sonra üzerine yumurta sürülerek 180C fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
  16. İlk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Nohut Salatası Tarifi

Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 5 adet közlenmiş kapya biber
  • 10 adet kornişon
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet yeşil soğan
  • Tuz ,limon, sıvı yağ, nar ekşisi (damak tadınıza göre ayarlayın)

Nohut Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeler küçük küçük doğranır.
  2. Üzerine nohutlar eklenir. Limon sıkılır tuzu yağı nar ekşisi ilave edilir iyice harmanlanır servis edilir.
    Çok pratik ve lezzetli bir salata deneyenlere kolay gelsin ve afiyet olsun

Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi

Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Pul biber
  • Tuz

Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

1- Yoğurt, un, yumurta ve suyunuzu tenceremize alıp topaklanma yapmayacak şekilde güzelce çırpalım ve ocağımızın altını açıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
2-Kaynayan çorbamıza tel şehriyelerimizi ekleyip karıştıralım.
3-Yaklaşık 5 dk sonra şehriyelerimiz yumuşayınca ocağın altını kapatalım.
4-Ayrı bir tavaya sos malzememiz olan tereyağımızı koyup eritelim, eriyen tereyağımıza kuru nane ve pul biberimizi ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
5-Hazırladığımız sosumuzu çorbamıza ekleyip güzelce karıştıralım. En son tuzumuzu ekleyip sıcak sıcak servis edelim.
Not: Tuzumuzu en son ekleyelim ki yoğurt çorbamız kesilmesin.
AFİYET OLSUN 💝👌🏻🌸

Patatesli Sulu Köfte Tarifi

Patatesli Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr yağsız kıyma
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 yumurta
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates şalçası
  • 1 tatlı biber şalçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeterinceye kadar sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Karabiber, kimyon, tuz

Patatesli Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

Selam arkadaşlar😊🙋 akşam yemeği için hazırlayacağınız nefis bir yemek tarifini veriyorum.
  1. Köfteyi hazırlamak için bir kaba önce kıyma, bulgur rendelenmiş soğan, yumurta un, kimyon, tuz ve tatlı kaşığı kadar biber salçası koyarak iyice yoğrulur ve elimizi suya batırarak misket büyüklüğünde köfteler yuvarlanır.
  2. Patatesler küp şeklinde doğranır.
  3. Tencereye önce yağı koyup domates salçası, biber salçası ve kırmızı toz biber koyarak kavrulur patatesler eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  4. Üzerine patatesi iki parmak geçecek kadar su konur ve yaklaşık 5-6 dakika pişirilir. Köfteleri ve tuzu ilave edilerek içindeki malzemeler pişene kadar pişirilir. Bu arada suyu çekip azalırsa pişerken ilave edebilirsiniz.
    AFİYET OLSUN.

Patates Mantısı Tarifi

Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet iri patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 tutam maydanoz
  • 2-3 dal taze soğan
  • 2-3 kaşık zeytinyağ
  • Tuz karabiber pul biber kuru nane
Üzeri için;
  • 2 kaşık süzme yoğurt
  • 1 kaşık mayonez
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 kaşık zeytinyağ
  • Kırmızı toz biber

Patates Mantısı Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri yıkayıp haşlayalım.
  2. Tavaya yağı alıp rendelediğimiz havucu ilave edip biraz yüksek ateşte soteleyip ılıması için kenara alalım.
  3. Haşlanan patatesleri çatalla ezelim yada rendeleyelim.
  4. Karıştırma kabına ezilmiş patatesi havuç soteyi alıp karıştıralım.
  5. İnce kıydığımız maydanoz taze soğan baharat ve tuzunu ilave edip biraz yoğuralım.
  6. Harcımızdan cevizden biraz iri toplar yapıp servis tabağına alalım.
  7. Yoğurt mayonez ve sarmısağı karıştırıp çırpalım patates toplarının üzerine dökelim.
  8. Tavaya yağı alıp toz biberi ekleyip biraz çevirdikten sonra yoğurt sosunun üzerine gezdirelim. Afiyet olsun