Nefis Soslu Elmalı Kek Tarifi

 

Nefis Soslu Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet elma
  • Kırılmış fındık

    Nefis Soslu Elmalı Kek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak yoğurt, şeker, vanilya ve sıvı yağı mikser ile çırpıyoruz.
  • Bu karışımdan 1 su bardağı ayırıp dolaba kaldırıyoruz bu kekin sosu olacak.
  • Kalan karışımın içine yumurtaları kırıp çırpmaya devam ediyoruz.
  • En son olarak un ve kabartma tozunu ilave ediyoruz.
  • Kekin kıvamı hafif yoğun olmalı.
  • Hamuru yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba döküyoruz.
  • Üzerine kabuklarını soyduğumuz elmaları ince ince doğrayıp diziyoruz.
  • Dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.
  • En son fındıkları serpiştiriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
  • Kek fırından çıktıktan 5 dakika sonra sosu üzerine döküyoruz.
  • Ben kürdan ile bir kaç delik açtık keke.
  • İsterseniz sizde öyle yapabilirsiniz.
  • Daha sonra bir kaç saat dinlendirip servise sunuyoruz afiyet şeker olsun 

Brownie Kurabiye Süt Şerbetli Tarifi

 

Brownie Kurabiye Süt Şerbetli Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 /3.5 su bardağı kadar un

Şerbeti;

  • Yarım su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı süt

    Brownie Kurabiye Süt Şerbetli Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığındaki margarin ,yumurta, sıvı yağ ve pudra şekeri bir yoğurma kabına alınır.
  • İyice karıştırdıktan sonra kakao ,vanilya, kabartma tozu ,un da eklenerek yoğurulmaya devam edilir .
  • Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yuvarlanarak tepsiye dizilir .
  • 170 derece fırında 20 dakika filan pişirilir.
  • Kurabiyeler pişerken şerbeti hazırlanır şeker ve süt bir kapta karıştırılır .
  • Pişen kurabiyeler soğuk sütün içine atılır bir kaç saniye bekledikten sonra alınır ve buzdolabına kaldırılır 3 saat dinlendikten sonra servise hazır.

Rosto Köfte (Patates Püresi Eşliğinde) Tarifi

 

Rosto Köfte (Patates Püresi Eşliğinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  •  1 adet yumurta
  •  1 su bardağından bir parmak az galeta unu
  •  1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
  •  1/2 (yarım) çay bardağı su
  •  1 tatlı kaşığı kimyon
  •  1 çay kaşığı pul biber
  •  1 çay kaşığı karabiber
  •  Tuz

Sosu için:

  •  1 yemek kaşığı yağ
  •  1 adet soğan
  •  2 diş sarımsak
  •  2 yemek kaşığı domates salçası
  •  3 su bardağı su
  •  Tuz

Püre için:

  •  3 adet patates
  •  1/2 (yarım) su bardağı süt
  •  2 yemek kaşığı tereyağı
  •  Tuz

    Rosto Köfte (Patates Püresi Eşliğinde) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yoğurma kabımıza köftemizin malzemelerini alıp iyice yoğuralım ve kabımızın üzerini kapatıp dolapta bir saat kadar dinlendirelim.
  • Dinlenen köftemizi tekrar yoğurup rulo şeklini vererek yağlı kağıt içine saralım.
  • Kağıdımızın üzerini ıslayıp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda yaklaşık 40 -45 dk pişirelim.
  • Köftemiz pişerken sosu için yağımızı eritip üzerine salçamızı koyup kavuralım.
  • Üzerine piyazlık doğradığımız soğan ve sarımsağı ilave edip kavurma işlemine devam edelim.
  • Son olarak tuz ve suyu ekleyip 5 dk daha pişirme işlemini gerçekleştirelim.
  • Püremiz için ise patateslerimizi haşlayıp süzelim.
  • Ezdiğimiz patateslerimize yağ, tuz ve sütümüzü ilave edip güzelce karıştıralım. Püremiz hazır👩🏻‍🍳.
  • Pişen köftemizi alıp ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip fırın kabımıza dizelim.
  • Üzerine yaptığımız sosu dökerek tekrar fırınımıza yerleştirelim. (pişirme işleminin ilk 10 dk sını üzeri kapalı bir şekilde son 10 dk sını ise üzeri açık şekilde gerçekleştirelim. ).
  • Servis aşamasında tabağımıza püremizden ve rosto köftemizden koyarak enfes yemeğimizi servis edebiliriz😊👩🏻‍🍳.
  • Afiyet olsun 😋.

Malaga Pasta Tarifi

 

Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1.5 su bardağı un
  • 2. 5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket şekerli vanilya ve 1 paket hamur kabartma

Krema için:

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 50gr tereyağ
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 paket toz krem şanti
  • 200ml sıvı krem

Çikolata sosu :

  • 200ml sıvı krema
  • 150 gram bitter çikolata

Keki ıslatmak için :

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı nescafe

Kekin üzerine koymak için ;

  • 10 tane muz  (Muzlar büyükse ikiye bölüp 5 tanede yeterli olacaktır)

    Malaga Pasta Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kremayı yapalım ki soğuması daha hızlı olsun.
  • Sütü, şekeri, nişasta ve unu ocağa koyalım.
  • Çırpma teli ile topaklanmaması için pişene kadar karıştıralım.
  • Pişen kremaya 50 gram tereyağ ve 1 paket şekerli vanilya koyup karıştıralım ve streç film ile üzerini hava almayacak şekilde kapatıp soğumaya bırakalım.
  • Şimdi çikolata sosu için 200ml kremayı bir tavaya alıp ocağa koyuyoruz.Isınmasını sağlıyoruz.
  • Kaynama noktasına gelmeden altını kapatıp çikolatayı içine koyup erimesini için karıştırıp özleştiriyoruz.
  • Dinlenmesi için kenarda bekletiyoruz.
  • Şimdi keki yapalım. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  • Sırasıyla sıvı yağ, sütü koyup çırpmaya devam edelim.
  • Daha sonra kakao, nişasta, un, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilyayı eleyerek ekleyip tekrar çırpalım.
  • Yağladığımız dikdörtgen borcama koyuyoruz.
  • 170 derecelik önceden ısınmış fırında 20 dakika kontrollü pişirelim.
  • Kürdan testi yapıp fırından alalım.
  • Kekin ilk sıcağı çıkınca 1 bardak süt ve nescafeli karışımla heryerini eşit şekilde ıslatalım.
  • Daha sonra soğumuş olan kremaya ilk önce toz krem şantiyi ekleyip özleştiriyoruz.
  • Sonrasında 200ml sıvı kremayı ekleyip onuda çırpıp özleştirelim.
  • Hazır olan kremayı kekin üzerine eşit şekilde koyup düzeltelim.
  • Daha sonra belli aralıklarla 10 tane muzu kremanın üzerine sıralayalım.
  • Karşılıklı olarak 5 bir tarafa 5 bir tarafa yapıyoruz.
  • İsterseniz muz sayısını arttırabilirsiniz.
  • Muzların üzerine hazırladığımız çikolata sosunu döküyoruz.
  • Heryerine gelecek şekilde açık hiçbir yer kalmayacak.
  • Bundan sonraki kısım sizin kendi damak ve görsel zevkinize kalmış bişey.
  • İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Ben bermari usulü çikolata eritip antep fıstığı ile süsledim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🥰😊.

Bol Soslu Muhteşem Islak Kek Tarifi

 

Bol Soslu Muhteşem Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker(bardak ölçüsü 200ml)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1, buçuk paket kabartma tozu
  • 2-3 damla limon suyu

Sosu için:

  • 2,5 su bardağı süt (bardak ölçüsü 200ml)
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığından az tuz

    Bol Soslu Muhteşem Islak Kek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şeker ve yumurtayı bir kaba alarak köpürene kadar çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ süt ve vanilyayı da ekleyip tekrar iyice çırpalım.
  • Ardından kakao ve kabartma tozunu ve kabartma tozuna iki damla limon suyu ve en son unumuzu da ekleyip karıştıralım.
  • Kabartma tozu vanilya ve unu eleyerek ekleyin🤗.
  • Dikdörtgen borcama dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk kadar pişirelim.
  • Kürdan testi ile piştiğini gördükten sonra fırından alalım, kekimiz soğurken bizde sosumuzu yapalım.
  • Sosumuz için bütün malzemeleri küçük derin bir tencereye alarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Kaynadıktan sonra 3- 4 dk daha fokurdatıyoruz ve altını kapatalım ve ılımaya bırakalım.
  • Kekimizi dilimleyip sosumuzu üzerine dökelim harika bir tarif deneyen herkese afiyet olsun.

İmam Bayıldı Zeytinyağlı Karnıyarık Tarifi

 

İmam Bayıldı Zeytinyağlı Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo patlıcan

İç malzemesi;

  • 5 adet soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

Sosu için;

  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 er çay kaşığı kimyon ,karabiber, pulbiber 

    İmam Bayıldı Zeytinyağlı Karnıyarık Tarifi Yapılışı

  • İç malzeme için; Soğanları iri şekilde piyazlık doğrayın .
  • Sarımsak ve yeşil biberi kıyın.
  • Hepsini yarım çay bardağı sıvı yağ konulmuş tavada kavurun.
  • Kabuğu soyulmuş kapya biberlerinide irice doğrayın bu karışıma ilave edin ,tuz toz şeker, bir tutam karabiber ilave edin soğumaya bırakın.
  • Patlıcanları alaca şekilde soyun bıçakla delikler açın sıvı yağ ve tuzla ovun .
  • 200 derecede yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişen patlıcanların karnını uzunlamasına bıçakla çizik atın hafif tuz serpin iç malzemeden doldurun. Borcama dizin.
  • Sos için; suyu bir kaseye dökün .
  • Zeytinyağı ,tuz ,salça ,kimyon, karabiber ,pul biber ekleyin .
  • Borcamın zeminine dökün.
  • 200 derecede 15-20 dk daha pişirin.
  • Ilık veya soğuk servis edebilirsiniz.

Brownie Kurabiye Tarifi

 

Brownie Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta

Şerbeti için :

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker

    Brownie Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şerbetimizi hazırlamak için tencereye suyu ve şekeri koyuyoruz.
  • Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 6 dk daha kaynatalım ve içine bir iki damla limon damlatalım.
  • Kurabiye için tüm malzemelerinizi güzelce yoğurup yuvarlayalım tepsiye dizelim.
  • 180 derecede kurabiyeler çatlayana kadar pişirelim .
  • Son olarak ılık şerbete ılık kurabiyeleri batıralım ve güzelce süsleyelim afiyet olsun

Pastane Şekerparesi Tarifi

  Pastane Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler 250 gram oda ısısına gelmiş tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 2 çay bardağı irmik 1 paket va...