Soslu Patates Kızartması Tarifi

 

Soslu Patates Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcan
  • 6-7 adet patates
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Sosu İçin;

  • 5 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Kara biber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
  • 5-6 yemek kaşığı kızartma yağından

    Soslu Patates Kızartması Tarifi Yapılışı;Patates kızartmasını herkes biliyor ama görsel olarak belki bir fikir olabilir.

    1. Patatesleri soyup yıkadıktan sonra küp küp doğruyoruz. Tuzlayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
    2. Patlıcanları da ikiye bölüp içini oyduktan sonra kızgın yağda her tarafını kızartıyoruz.
    3. Sosu içinde domatesleri ve sarımsağı rendeden geçiriyoruz. Küçük bir tencereye alıp kızartma yağından da koyuyoruz.
    4. Domatesler suyunu çekmeye yakın diğer malzemeleri de katıp koyu bir kıvam oluncaya kadar pişiriyoruz.
    5. Patlıcanları servis tabağın alıp içine patatesleri koyuyoruz.
    6. Üzerine sosunu da döküp sıcak yada soğuk olarak servis ediyoruz.

    Hem görsel hem de lezzet olarak çok nefis oluyor. ALLAH’a emanet olun sevgiyle kalın.

Kadın Budu Köfte Bu Lezzet Sizi Mest Edecek Tarifi

 

Kadın Budu Köfte Bu Lezzet Sizi Mest Edecek Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç (125 ml)
  • 3 su bardağı sıcak su (220 ml bardakla)
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 adet yumurta

Üzeri için;

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı un

    Kadın Budu Köfte Bu Lezzet Sizi Mest Edecek Tarifi Yapılışı

  • Pirinci süzgeç içinde yıkayıp sürdürdükten sonra; küçük bir tencereye alıp üzerine sıcak suyunu ekleyelim. Ocağı ortadan birazcık yükseğe açıp pirinç yumuşacık olana dek iyice pişirelim.
  • Suyunu çekip pişen yumuşacık pirinçi tel süzgeç içinde bekletelim.
  •  3 kaşık yağ içine yemeklik küçücük doğranmış soğanı alıp tavada kavuralım.
  • Sonra üzerine, 250 gram kıyma katalım ve orta ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Kavrulan kıymayı yoğurma kabına alıp soğumaya bırakalım.
  • Sonra üzerine iyice ılınan pirinçi, 1 adet yumurtayı, 250 gram çiğ kıymayı ve tüm baharatları katıp güzelce köfteyi yoğuralım cıvık bir harç oluyor. Üzerini örtüp 30 dk buzdolabında dinlendirelim.
  • Sonra derin bir tabağa un koyup, köftelere avuç içinde oval yassı büyük formlar verelim ve arkalı önlü şekilde her yerlerini bolca una bulayarak bir tahta üzerine tümünü biriktirelim.
  • Hepsi unlanan köfteler için. Bir tavaya tabanı örtecek yeteri kadar ölçüde (az yada çok fazla olmasın, orta ayarda) yağ koyup tavayı kızdıralım.
  • Ocağımın en yüksek ayarı ,ben ayar olarak 6 da kızarttım.
  • Unlu köfteleri çırpılmış 3 adet yumurta içine arkalı önlü daldıralım ve delikli spatula ile çıkarıp direk sıcak yağa bırakalım.
  • Arkalı önlü olacak şekilde rengini karartmadan, resimlerimde gördüğünüz renge gelene dek.
  • Güzelce iyice kızartalım ve sıcak servis edelim afiyet şifa olsun.

Bulgurlu Yeşil Mercimek Çorbası Alacatene (Uşak) Tarifi

 

Bulgurlu Yeşil Mercimek Çorbası Alacatene (Uşak) Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü 200 ml

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı pilavlık bulgur
  • 5 çorba kaşığı sıvı yağı ya da zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik (tercihe göre)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 9 su bardağı su

    Bulgurlu Yeşil Mercimek Çorbası Alacatene (Uşak) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yeşil mercimeği yıkayın ve kaynar su koyduğunuz bir tencerede 2 dakika kadar kaynatın. Süzün. Kara suyu çıksın.
  • Tencereye yağı alın ve küp doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Ocağı orta hararetli ateşe alın, salçayı ekleyin ve 2-3 dakika kadar daha kavurun.
  • Mercimeği ilave edin ve 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Sıcak suyu ekleyin, 5 dakika bu şekilde pişirin.
  • Yıkadığınız bulguru, baharatları ilave edin ve 15-20 dakika kadar daha pişirin.
  • Afiyet olsun 🤌😊.

Ispanak Yatağında Felah Köftesi Tarifi

 

Ispanak Yatağında Felah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3  kaşık zeytinyağı
  • ½ kg ıspanak
  • 1 baş soğan
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Köftesi için;

  • 1 buçuk su bardağı ince bulgur
  • 1 buçuk su  bardağı kaynar su
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber ve kimyon

Sosu için;

  • 2-3 kaşık sıvı yağ
  • 1 kaşık domates biber salçası karışık
  • 1 domates rendesi
  • Tuz, karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı  su

    Ispanak Yatağında Felah Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Önce soğanı  incecik doğrayıp yağda pembeleştirin.
  • Yıkanmış ve doğranmış ıspanaklarla birlikte 10-15 dakika kavurun ve soğumaya bırakın.
  • Fellah köftesi için kaynar suda bulguru irmiği şişirin, soğuduktan sonra malzemeleri katıp kurabiye hamuru gibi yoğurun.
  • Elinizle küçük bir parça yuvarlak yapın eğer yapışmadan düzgün bir şekil elde ediyorsanız kıvamı tamamdır.
  • Hamurdan fındık kadar parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Serçe parmağınızı suyla ıslatarak ortasına batırıp şapka gibi şekil oluşturun.
  • Köfteleri kaynayan suda 10-15 dakika haşlayıp süzün.
  • Ayrı bir tavada salçalı yağlı sosu kızartıp köfteleri ekleyerek karıştırın.
  • 1 kase yoğurt içine ıspanakları koyun ve servis tabağına yayın.
  • Üzerine salçalı soslu fellah köfteleri yerleştirin.
  • Süslemek için de maydanoz serperek  sunumu tamamlayabilirsiniz.

Deniz Dalgası Kurabiyesi Tarifi

 

Deniz Dalgası Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 buçuk su bardağı un +1 dolu yemek kaşığı

Üzeri için;

  • Tozşeker
  • Not 👇 (isteğe bağlı olarak çikolata ile süsleyelim ben fikir olsun diye çikolata ile süsledim)

    Deniz Dalgası Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • Yumurtayı el çırpıcısı ile iyice karıştıralım.
  • Toz şekeri ve sıvı yağ ilave edelim.
  • Vanilya kabartma tozu ve unu ilave edip elimizle hamuru yoğuralım.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  • Ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar koparıp yuvarlayalım.
  • Bezeleri fazla büyük tutmayın fırında kurabiyeler büyüyorlar.
  • Kurabiyeleri tozşekere bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  • Bir su şişesi kapağı ile dalga modelleri verelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında kurabiyeler beyaz kalacak şekilde pişirelim.
  • 14- 15 dakikada benim fırınımda pişti.
  • Altı kızardığında kurabiye pişmiş demektir.
  • Altını kontrol edip fırından alalım.
  • İster sade şekilde servis yapın.
  • İsterseniz benmari usulü eritilmiş çikolataya bulayıp fıstık ile süsleyebilirsiniz.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Patatesli Patlıcan Musakka Tarifi

 

Patatesli Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

Kıyma sos için:

  • Yaklaşık 450 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 orta boy soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sebze malzemeler;

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet büyük boy patates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet havuç (isteğe göre)
  • 1,5 su bardağı su
  • Kızartmak için sıvı yağ

    Patatesli Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı

  • Sebzeler irice doğranır.
  • Patlıcanlar alacalı soyulur doğranır ve acı suyunun çıkması için 10-15 dakika tuzlu suda bekletin.
  • Patatesler küp şeklinde doğranır.
  • Patlıcanların suyunu süzün kurulayın ve kızgın yağda biraz kızartın.
  • Doğranmış biberler patates ve havuçlarıda kızgın yağda kızartın ve kağıt havlu üzerinde yağlarının süzmesi için bir kenarda bekletin.
  • Tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve yemeklik doğranmış soğanları sarımsağı kavurun.
  • Kıymayı da ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
  • Salçaları ekleyip kavurun.
  • Kabuğu soyulup doğranmış domatesi koyup kavurmaya devam edin.
  • Tuz baharatları ekleyin.
  • 1, 5 su bardağı su ekleyin (kıyma ölçünüz az ise su miktarını azaltın).
  • Tavanın ağzını kapatıp kısık ateşte 15-20dakika pişirin.
  • Fırın tepsisine kıymalı harcı ve kızarttığınız sebzeleri koyun ve sebzeleri ezmeden yavaşça karıştırın.
  • 200 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Sıcak servis yapmanızı öneririm😉.

    Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

3 Malzemeli Mozaik Pasta Tarifi

 

3 Malzemeli Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 paket krema
  • 1 paket (80gr ) sütlü çikolata(bitter karıştırabilirsiniz)

Süslemek için;

  • Eritilmiş çikolata

    3 Malzemeli Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı

  • Bisküvileri küçük parçalara bölelim oldukça küçültülelim.
  • Kremayı ısıtıp içerisine çikolataları koyup eritelim(krema kaynamasın).
  • Çikolatalı karışımı bisküviler ile karıştıralım.
  • Dolapta donana kadar bekleyelim.
  • Donan karışımdan küçük parçalar alıp top şekli olana kadar elde yuvarlayalım.
  • Dolaba koyarak 15 dakika bekleyelim.
  • Eritilmiş çikolata içerisine teker teker bandırarak toplarımızı çikolata ile kaplayalım.
  • Çikolata kaplanmış toplarımızı yağlı kağıt üzerine koyarak donmasını bekleyelim.
  • Afiyet olsun :).

Pastane Şekerparesi Tarifi

  Pastane Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler 250 gram oda ısısına gelmiş tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 2 çay bardağı irmik 1 paket va...