Domatesli Kekikli Pizza Tarifi

 

Domatesli Kekikli Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt(ılık)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş mayanın çeyreği
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1, 5 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • 1, 5 su bardağı kaşar
  • Kekik, pul biber
  • 4-5 adet çeri domates

    Domatesli Kekikli Pizza Tarifi Yapılışı

  • 1 büyük tepsi ölçüsüdür bu tarif.
  • Yoğurma kabına süt ve mayayı alıp karıştıralım.
  • Diğer malzemeleri ilave edip karıştırdıktan sonra unu kontrollü ilave edelim.
  • Biraz sert bir hamur yoğurup hamuru dinlendirelim.
  • Dinlenen hamuru merdane yardımıyla açıp yağladığımız tepsiye yayalım.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar kekik ve pul biber serpelim.
  • En son ince doğradığımız domatesleri dizip 190 derece fırında pişirelim.
  • Sıcak servis edelim.
  • Afiyet olsun.

Damla Mantı Tarifi

 

Damla Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yaklaşık 3 su bardağı un

İç harcı için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet renden elenip suyu sıkılmış soğan
  • Karabiber
  • Tuz

    Damla Mantı Tarifi Yapılışı

  • Un tuz su ve yumurta ile ele yapışmayan bir hamur yoğuralım 15 dakika dinlendirelim.
  • İç harcı için kıyma soğan ve baharatları karıştıralım.
  • Hamuru iki parçaya ayıralım, açabildiğimiz kadar açalım.
  • Küçük yuvarlak kapakla yuvarlak şekiller oluşturalım.
  • Ortasına kıymalı harç kenarlarını birleştirerek ay şekli oluşturalım.
  • Kenarlardan kıvırıp resimdeki şekli oluşturalım.
  • Kaynamış suda kıymalar pişene kadar haşlayalım.
  • Sarımsaklı yoğurt ve tereyağı ile servis edelim🌿🌿

Saray Sarması Tarifi (Kırılma,Çatlama Yok)

 

Saray Sarması Tarifi (Kırılma,Çatlama Yok) İçin Malzemeler

Kakaolu muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 3 parmak fazla un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3, 5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Tepsinin tabanı için;

  • 2 paket hindistan cevizi (Toplam 100 gr)

Arası için ;

  • 1 poşet sade krem şanti
  • 1 su bardağı süt

    Saray Sarması Tarifi (Kırılma,Çatlama Yok) Yapılışı

  • Öncelikle tepsinin tabanına hindistan cevizini her yerine gelecek şekilde serpelim ve geri kalan malzemelerimizi hazırlayana kadar dolabın buzluk bölümünde bekletelim.
  • Ardından kakaolu muhallebisi için tereyağ ve vanilya hariç malzemeleri ekleyip,koyulaşıncaya kadar pişirelim.
  • Ocaktan aldıktan sonra yağımızı ve vanilyayı ekleyip,tekrar eriyene kadar karıştıralım.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra tepsimize hindistan cevizinin üzerine her yerine gelecek şekilde dökelim ve beklemeden spatula yardımı ile düzleyelim .
  • Soğuması için oda sıcaklığında dinlendirelim.
  • Krem şantimizi çırpalım ve dolapta dinlenmeye bırakalım .
  • Tamamen soğuyan muhallebimizin üzerine krem şantimizi yayalım ve tekrar spatula ile düzleyelim.
  • 10-15 dakika da bu şekilde dinlendirip,ne çok ince ne çok kalın olmayacak şekilde dilimleyelim ve ortasından da keselim .
  • Daha sonra bıçak veya spatula yardımı ile ucundan kaldırıp,rulo şeklinde saralım .
  • Dilediğiniz gibi süsleyip,servis edebilirsiniz.
  • Dolapta dinlendirince daha lezzetli oluyor . :) Afiyet olsun ♥

Karışık Kış Salatası Tarifi

 

Karışık Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 1 adet turp
  • kırmızı lahana
  • 8-10 yaprak marul
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • tuz

    Karışık Kış Salatası Tarifi Yapılışı

  • Marul ve kırmızı lahana ince ince doğranır ve uygun bir kabın içerisine alınır.
  • Üzerine havuç ile turp rendelenir.
  • Tuz, zeytinyağı ve limon suyu da eklenerek karıştırılır.
  • Salatanızı servis tabağına alarak dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Soslu Patates Kızartması Tarifi

 

Soslu Patates Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcan
  • 6-7 adet patates
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Sosu İçin;

  • 5 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Kara biber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
  • 5-6 yemek kaşığı kızartma yağından

    Soslu Patates Kızartması Tarifi Yapılışı;Patates kızartmasını herkes biliyor ama görsel olarak belki bir fikir olabilir.

    1. Patatesleri soyup yıkadıktan sonra küp küp doğruyoruz. Tuzlayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
    2. Patlıcanları da ikiye bölüp içini oyduktan sonra kızgın yağda her tarafını kızartıyoruz.
    3. Sosu içinde domatesleri ve sarımsağı rendeden geçiriyoruz. Küçük bir tencereye alıp kızartma yağından da koyuyoruz.
    4. Domatesler suyunu çekmeye yakın diğer malzemeleri de katıp koyu bir kıvam oluncaya kadar pişiriyoruz.
    5. Patlıcanları servis tabağın alıp içine patatesleri koyuyoruz.
    6. Üzerine sosunu da döküp sıcak yada soğuk olarak servis ediyoruz.

    Hem görsel hem de lezzet olarak çok nefis oluyor. ALLAH’a emanet olun sevgiyle kalın.

Kadın Budu Köfte Bu Lezzet Sizi Mest Edecek Tarifi

 

Kadın Budu Köfte Bu Lezzet Sizi Mest Edecek Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç (125 ml)
  • 3 su bardağı sıcak su (220 ml bardakla)
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 adet yumurta

Üzeri için;

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı un

    Kadın Budu Köfte Bu Lezzet Sizi Mest Edecek Tarifi Yapılışı

  • Pirinci süzgeç içinde yıkayıp sürdürdükten sonra; küçük bir tencereye alıp üzerine sıcak suyunu ekleyelim. Ocağı ortadan birazcık yükseğe açıp pirinç yumuşacık olana dek iyice pişirelim.
  • Suyunu çekip pişen yumuşacık pirinçi tel süzgeç içinde bekletelim.
  •  3 kaşık yağ içine yemeklik küçücük doğranmış soğanı alıp tavada kavuralım.
  • Sonra üzerine, 250 gram kıyma katalım ve orta ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Kavrulan kıymayı yoğurma kabına alıp soğumaya bırakalım.
  • Sonra üzerine iyice ılınan pirinçi, 1 adet yumurtayı, 250 gram çiğ kıymayı ve tüm baharatları katıp güzelce köfteyi yoğuralım cıvık bir harç oluyor. Üzerini örtüp 30 dk buzdolabında dinlendirelim.
  • Sonra derin bir tabağa un koyup, köftelere avuç içinde oval yassı büyük formlar verelim ve arkalı önlü şekilde her yerlerini bolca una bulayarak bir tahta üzerine tümünü biriktirelim.
  • Hepsi unlanan köfteler için. Bir tavaya tabanı örtecek yeteri kadar ölçüde (az yada çok fazla olmasın, orta ayarda) yağ koyup tavayı kızdıralım.
  • Ocağımın en yüksek ayarı ,ben ayar olarak 6 da kızarttım.
  • Unlu köfteleri çırpılmış 3 adet yumurta içine arkalı önlü daldıralım ve delikli spatula ile çıkarıp direk sıcak yağa bırakalım.
  • Arkalı önlü olacak şekilde rengini karartmadan, resimlerimde gördüğünüz renge gelene dek.
  • Güzelce iyice kızartalım ve sıcak servis edelim afiyet şifa olsun.

Bulgurlu Yeşil Mercimek Çorbası Alacatene (Uşak) Tarifi

 

Bulgurlu Yeşil Mercimek Çorbası Alacatene (Uşak) Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü 200 ml

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı pilavlık bulgur
  • 5 çorba kaşığı sıvı yağı ya da zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik (tercihe göre)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 9 su bardağı su

    Bulgurlu Yeşil Mercimek Çorbası Alacatene (Uşak) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yeşil mercimeği yıkayın ve kaynar su koyduğunuz bir tencerede 2 dakika kadar kaynatın. Süzün. Kara suyu çıksın.
  • Tencereye yağı alın ve küp doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Ocağı orta hararetli ateşe alın, salçayı ekleyin ve 2-3 dakika kadar daha kavurun.
  • Mercimeği ilave edin ve 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Sıcak suyu ekleyin, 5 dakika bu şekilde pişirin.
  • Yıkadığınız bulguru, baharatları ilave edin ve 15-20 dakika kadar daha pişirin.
  • Afiyet olsun 🤌😊.

Pastane Şekerparesi Tarifi

  Pastane Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler 250 gram oda ısısına gelmiş tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 2 çay bardağı irmik 1 paket va...