Tavuk Tandır Tarifi

 

Tavuk Tandır Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet tavuk pirzola

Marinesi için;

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ,karabiber, pul biber
  • 1 adet kuru soğan

    Tavuk Tandır Tarifi Yapılışı

  • Tavuklarımızı zeytin yağı ve baharatlarla harmanlayıp bir saat buzdolabında bekletiyoruz.
  • Daha sonra düdüklü tencereye gösterdiğim şekilde koyup ortasına kuru soğan bütün halde koyuyoruz .
  • Hiç su eklemeden tenceremizin kapağını kapatıp ocağa koyuyoruz .
  • Düdüğü ötünce altını kısıp 25 dakika pişiriyoruz .
  • Son olarak tavaya az miktarda zeytin yağı ve istediğiniz baharatları koyup kavurun.

Sadece İki Malzemeyle Efsane Atıştırmalık Tarifi

 

Sadece İki Malzemeyle Efsane Atıştırmalık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı susam
  • Yarım su bardağı pekmez

    Sadece İki Malzemeyle Efsane Atıştırmalık Tarifi Yapılışı

  • Tavayı ocağa alıp susamı ekleyelim.
  • 4-5 dakika kavurduktan sonra pekmezi ekleyelim.
  • Devamlı karıştırarak pekmezi çektiriyoruz .
  • Daha sonra bir tepsiye boşaltıp hafifçe soğumasını bekliyoruz.
  • Elimizi yakmayacak hale geldikten sonra istediğiniz büyüklükte alıp yuvarlak şekiller verin.
  • Kahve ve çay yanına ikram edebilirsiniz.
    Afiyetle.

Dondurma Kurabiye Tarifi

 

Dondurma Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3,5 – 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı damla çikolata

    Dondurma Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Margarin, sıvı yağ, yumurta ,nişasta ve pudra şekerini mikser ile çırpıyoruz .
  • Daha sonra un, vanilya ,kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  • Yoğurduktan sonra damla çikolatasını ekleyip çok az daha yoğuruyoruz.
  • Dondurma kaşığına hamurdan koyup hafifçe bastırıp ve kaşığı ters çeviriyoruz.
  • Yağlı kâğıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede 15 dakika pişiriyoruz afiyet olsun.

Kıyır Kıyır Çörek Otlu Kurabiye Tarifi

 

Kıyır Kıyır Çörek Otlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin yada tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta(sarısı üzeri için)
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı çörek otu
  • 2,5 su bardağı un

    Kıyır Kıyır Çörek Otlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Oda ısısında olan margarini sıvı yağı, yumurta akını, şeker, tuz, kabartma tozu ve çörek otunu bir kaba alalım.
  • Malzemeleri elimizde güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra yaklaşık iki buçuk su bardağı unu yavaş yavaş ilave edelim.
  • Hamurumuz ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizde yuvarlayalım.
  • Yağlı kağıt serili tepsimize dizelim üzerlerine yumurta sarısını sürelim.
  • 160 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Not:eğer kurabiyelerinizin dağılmamasını istiyorsanız fırını önceden ısıtalım fırından çıkan kurabiyeleri servis tabağına almadan soğumasını bekleyelim.

    Afiyet olsun 😊.

Mısır Ekmeği Tarifi

 

Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı buğday unu
  • 4 su bardağı mısır unu
  • 1 paket toz maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı kaymak
  • Ilık su
  • Tuz

    Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri derin bir kapta yoğuralım.
  • Kaymak zorunlu değil ama varsa katmanızı tavsiye ederim.
  • Suyu yavaş yavaş ekleyelim.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  • Yoğurduğumuz kapta hamuru 15 dk dinlendirelim.
  • 15 dk sonra hamuru tekrar yoğurup yağlı kağıt serdiğimiz yuvarlak borcamın ortasına hamuru çok yaymadan yerleştirelim.
  • Elimizi ıslatıp hamurun üstünü düzeltelim.
  • Bıçağın sırt kısmıyla üzerine dilim yapalım.
  • Fırının içerisinde fırını açmadan yarım saat mayalandıralım.
  • Sonrasında fırını açıp 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Ardından fırının ayarını biraz düşürüp bir müddet daha pişirelim.
  • İçi çeksin dışı çıtır olsun.
  • Fırından çıkarınca ılımasını bekleyip ardından keselim.
  • Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

 

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet enginar
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Yarım su bardağı bezelye (haşlanmış veya konserve)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

Üzeri için;

  • Dereotu

    Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle havucu küp küp doğrayıp minik olacak tavaya koyalım ve üzerini geçecek kadar su koyup pişirelim (yumuşaması yeterli çok pişmeyecek )üzerine patatesi de koyup pişirelim.
  • Tavamıza zeytinyağını koyup minik minik doğradığımız soğanı koyup pembeleşinceye kadar kavuruyoruz .
  • Üzerine haşladığımız havuç ve patatesi koyalım son olarak bezelyeyi de ilave edelim karıştıralım.
  • Enginarları limonla ovalım ve tenceremize koyalım üzerine hazırladığımız sebzeleri koyalım .
  • Şeker tuz ve zeytinyağını üzerine gezdirip 1 su bardağı suyu ekleyip enginarlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Üzeri ne dereotu serpip servis yapıyoruz afiyet olsun.

Tavuk Etli Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi

 

Tavuk Etli Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı tavuk bonfile
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 4 su bardağı su
  • Sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

    Tavuk Etli Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Tavamızın içine tereyağı ve sıvı yağını alalım, küp küp doğradığımız tavuk etini ilave edelim ve soteleyelim .
  • Ardından doğradığımız soğanı ve biberleri ekleyelim tekrar karıştıralım.
  • Salçayı ve tuzunu katıp kavuralım.
  • Suyunu ekleyip kapağını kapatalım .
  • Kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 10 -15 dakika pişirelim.
  • Sıcak sıcak servis edelim afiyet olsun.

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...