Lokanta Usulü Ciğer Kavurması Ve Salata Tarifi

 

Lokanta Usulü Ciğer Kavurması Ve Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram dana ciğeri (zarı alınmış)
  • 50 gram iç yağı
  • Tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik

Salata için ;

  • 3-4 ceri domates
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam nane
  • 1 adet soğan
  • 3-4 salatalık turşu
  • 3-4 adet balık biberi turşusu
  • 2-3 adet acı kuru biber
  • Sumak
  • Limon

    Lokanta Usulü Ciğer Kavurması Ve Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ciğerleri iç yağı ile ocağı orta ateşte pişirmeye başlayalım.
  • Suyunu bıraktıktan sonra tuz atıp suyunun çekene kadar pişirelim.
  • Suyu çekmiş ciğeri tereyağ ve sıvı yağı ilave edip karıştırıp içine pul biber, çok az kekik ve karabiber ekleyip 3-5 dakika daha pişiriyoruz.
  • Nane ve maydanoz ayıklayıp yıkayıp servis tabağına isteninen arzuya göre düzenleyerek ceri domates dilim yapıyoruz .
  • Kornişon ,salata ,turşu ve balık biberi tuşusunuda servis tabağına yerleştiriyoruz.
  • Kuru soğan isteğe göre normal bir kalınlıkta doğrayıp üzerine sumak ekleyip karıştırıp ciğerlerle birlikte isteğe göre acı kuru biberleri servis edebilirsiniz 

En Kolay Açma Tarifi

 

En Kolay Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı (sarılar üzerine)
  • 1 paket instant maya
  • 2 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 7.5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Aralara sürmek için;

  • 100 gram tereyağ

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörekotu
  • Haşhaş

Su bardağı ölçü: 200ml

Çay bardağı ölçü: 150ml 

En Kolay Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için; yoğurma kabına su, süt, şeker, sıvı yağ, tuz ve mayayı alıp karıştıralım.
  2. Ardından azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  3. Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olacak.
  4. Kıvam alan hamurun üzerini streçfilm ile kapatarak 1 saat mayalandıralım.
  5. Mayası gelen hamuru sıvı yağ ile yağladığımız tezgaha alıp elimizle dikdörtgen şeklinde açalım. (zaten kolay şekil alacaktır)
  6. Açtığımız hamura oda ısısındaki tereyağını her yerine gelecek şekilde sürelim.
  7. Ardından hamurun uzun tarafını ortaya katlayalım, karşı tarafını da üzerine katlayalım tekrar tereyağ sürelim ve yan kısımlarını da ortaya doğru katlayıp tekrar elimizele açarak dikdörtgen şekli verelim.
  8. Son şeklini alan hamura 2 parmak kalınlığında uzun şeritler keselim. Bu şeritleri 2 ye katlayıp buralım ve yuvarlak olacak şekilde birleştirelim.
  9. Tepsiye yerleştirilen hamurları 100 derecelik alt-üst ayarlı fırında 15 dk lık tepsi mayası için fırına gönderelim.
  10. 15 dk sonunda fırından çıkarıp ayırdığımız yumurta sarısını sürüp üzerine dileğiniz şekilde susam, çörekotu veya haşhaş serpip 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Kış Keki Tarifi

 

Kış Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın

    Kış Keki Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
  • Süt ve sıvı yağ ekliyoruz ve tekrar çırpıyoruz.
  • Ardından kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip karıştırıyoruz.
  • En son dövülmüş ceviz, tarçın ve rendelenmiş havucu ilave edip kaşık yardımıyla yavaşça karıştırıyoruz.
  • Yapacak olduğumuz kek kalıbını yağladıktan sonra kek harcımızı döküyoruz.
  • Sert bir zemine bi kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.
  • 170’ önceden ısıtılmış fırında kekimizi pişiriyoruz.
  • Pişen keki kürdan ile kontrol ediyoruz.
  • Pişen keki fırından almıyoruz.
  • Fırın kapağını yarım açıp kekin biraz fırının içerisinde dinlenmesini bekliyoruz.
  • Ardından fırından çıkarıp ters çeviriyoruz.
  • Dilimlere ayırarak sunum ettiğimiz bu keki yiyen bir daha isteyecek :) kış aylarında tam da çayın yanına yakışan bol lezzetli bu kek tarifimi mutlaka denemelisiniz.

Hint Pare (Mutlaka Deneyin) Tarifi

 

Hint Pare (Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 -3 su bardağı un

Şerbet için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Üzerine;

  • 1 yumurtanın akı
  • Hindistan cevizi

    Hint Pare (Mutlaka Deneyin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbet için şeker ve su tencereye konulup çırpılır, az şeker eritilir ve kaynamaya bırakılır.
  • 5 dk sonra 2-3 damla limon suyu sıkıp 2-3 dk sonra altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
  • Tatlı hamuru için yoğurma kabına hindistan cevizi, eritilmiş katıyağ, sıvı yağ, süt ve vanilya konulup çırpılır.
  • Yavaş yavaş un eklemesi yapılarak kabartma tozu da ilave edilip hamur toparlanır.
  • Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur olması gerekiyor.
  • Benim 2. 5 su bardağından az fazla un gitti ona göre kontrollü olarak ekleme yapmanızı öneririm.
  • Hamurdan iri ceviz kadat parça alınır ve avuç içinde rulo şeklinde yassılaştırıp resimdeki gibi şekil verilir.
  • Fırın tepsisine dizilir ve üzerine yumurta akını sürüp hindistan cevizine bulayalım 175° önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Piştikten sonra ilk sıcaklığının bayağı çıkması için beklenip sonra şerbet dökülür. (kıyır olması için) dinlendikten sonra servise sunulur afiyet olsun.
  • Bu ölçüler ile 25 adet tatlı çıkmaktadır. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak lokmalık şekerpare gibi de yapabilirsiniz o zaman daha fazla çıkacaktır çay bardağım 125 ml’dir.

Elmalı Havuç Topu Tarifi

 

Elmalı Havuç Topu Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet havuç
  • 2 adet elma
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tarçın ( tepeleme)
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Yarım paket bisküvi (12-13 adet)

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

    Elmalı Havuç Topu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yıkayıp kabuklarını soyduğumuz havuç ve elmayı rendeleyelim tavaya alalım.
  • Üzerine tereyağı ve şeker ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
  • Daha sonra rondodan çektiğimiz ceviz bisküvileri ve tarçını ilave edip tüm malzemeler bütünleşinceye kadar elimizle yoğuralım.
  • Cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp yuvarlayalım hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım.

Kırma Böreği Tarifi

 

Kırma Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

İçi için:

  • 300 gram çökelek

Üzeri için :

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörekotu

    Kırma Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Böreğimiz için su ve sıvı yağı bir kaseye koyup karıştıralım.
  • Yufkamızı serip 3 – 4 kaşık her tarafına gezdirelim.
  • Orta kısmına çökeleği serpelim.
  • Yufkanın iki tarafını karşılıklı kapatalım.
  • İsteyen yarısına çökelek serpip diğer yarıyı üzerine kapatabilir.
  • İki taraftan büzdürüp ince uzun hale getirelim.
  • 4 parmak eninde parçalara keselim.
  • Kestiğimiz parçaları tepsiye dizelim.
  • Diğer yufkalarıda aynı şekilde yapalım.
  • Yoğurt, yağ ve yumurtayı kaseye koyup iyice çırpalım.
  • Böreklerin üzerine sürelim.
  • En son susam ve çörekotu serpelim.
  • 180 derecede kızarana dek pişirelim.

Vişneli Çikolatalı Sufle Tarifi

 

Vişneli Çikolatalı Sufle Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr bitter çikolata
  • 3 yemek kaşığı tereyağı 75 gr.
  • 2 adet yumurta
  • 1/2su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1/2su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Bir fiske tuz
  • 1 kase çekirdeği çıkarılmış vişne

    Vişneli Çikolatalı Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve çikolatayı bir kâseye alalım benmari usulü veya ısıtılmış fırında eritip karıştıralım.
  • Yumurtaları derin bir kapta toz şekerle beraber iyice çırparak köpürtelim.
  • Diğer tarafta erittiğimiz çikolata ve tereyağ karışımını ( çikolata ve tereyağı çok sıcak olmasın hatta soğusun ki yumurtaları pişirmesin) ve sütü çırptığımız karışıma ekleyelim.
  • Tekrar karıştıralım daha sonra un kakao ve bir fiske tuz ekleyelim.
  • Sufle kaplarını fırça yardımıyla yağlayalım.
  • Kek harcından birer yemek kaşığı herbirine koyalım( 4 sufle kalıbı).
  • İkişer üçer vişnelerden paylaştıralım üzerlerine tekrar kek hamurundan dökerek harcımızı bitirelim.
  • En üstlerine ikişer tane daha vişne koyalım.
  • 180°ısıtılmış fanlı ayarlı fırına gönderelim.
  • 10-12 dk. Sonra fırından çıkaralım pudra şekeri serpelim.
  • Nefis çikolatalı vişneli suflelerimiz hazır.

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...