Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Güveçte Püreli Tavuk Sote Tarifi

  Güveçte Püreli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler Patates püresi için; 3 adet patates 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı süt (62,5 ml) 2 çay kaşığı tuz Tavuk sotesi için; 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 adet tavuk göğsü 1 adet kırmızı biber 1 adet yeşil biber 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı toz kırmızı biber Yarım çay kaşığı karabiber Beşamel sosu için; 1 yemek kaşığı tereyağı 1,5 yemek kaşığı un 1,5 su bardağı süt (300 ml) 1 çay kaşığı tuz Çeyrek çay kaşığı karabiber Üzeri için; 1 su bardağı tam yağlı taze kaşar peyniri Güveçte Püreli Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle tavukgöğsümüzü küp küp doğrayalım. Ardından tavaya aldığımız ayçiçek yağında kavuralım. Tavuklarımız piştikten sonra üzerine doğradığımız kırmızı ve yeşil biberi ilave ederek 2-3 dakika daha pişirelim. Ardından salçayı ve baharatları ilave ederek güzelce karıştıralım. Püre için patateslerimizi haşlayalım ve kabuklarını soyduktan sonra derin bir kap içeris...

Ispanaklı Börek (Çıtır Çıtır El Açması Tadında) Tarifi

  Ispanaklı Börek (Çıtır Çıtır El Açması Tadında) Tarifi İçin Malzemeler 4 adet yufka Sosu için 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı mısır yada buğday nişastası 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su İçi 3 büyük bağ ıspanak 1 adet küçük soğan 1 kase peynir (ben biraz kaşar ve biraz tulum karıştırdım) 1 tatlı kaşığı silme karabiber 1 tatlı kaşığı silme pul biber 1,5 tatlı kaşığı tuz (miktar size bağlı) Ispanaklı Börek (Çıtır Çıtır El Açması Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle ıspanağı saplarından tamamen ayıklayıp güzelce yıkayıp süzelim orta kalınlıkta doğrayıp suyunu sıkalım. Üzerine minik minik doğranmış soğanları peyniri ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım ,pişirmiyoruz, herşey çiğden. Sos için tüm malzemeleri iyice çırpalım ,bir adet yufkayı tezgaha serip her tarafına sosu döküp yarım ay şeklinde katılıyoruz,. Ispanağı her yere gelecek şekilde serpiyoruz,çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapıp dilimliyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip kalan sosu da üzerine...

Havuçlu Kereviz Salatası Muhteşem Lezzet Tarifi

  Havuçlu Kereviz Salatası Muhteşem Lezzet Tarifi İçin Malzemeler 2 adet orta boy kereviz 1 adet havuç 1/2 (yarım) çay bardağı mısır 1/2 (yarım) çay bardağı ceviz 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1/2 (yarım) limon suyu 1 su bardağı süzme yoğurt 2 yemek kaşığı normal yoğurt 1 çay kaşığı tuz Havuçlu Kereviz Salatası Muhteşem Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır? Kerevizin kabuklarını soyup rendeniniri kısmıyla rendeliyoruz kaseye alıyoruz. İçine yarım limon sıkıp, karıştırıyoruz. Kerevizlerimizin kararmaması için havucu rendeliyoruz, ilave ediyoruz, sarımsakları rendeleyip, ilave ediyoruz, mısırı ilave ediyoruz, cevizi ilave ediyoruz yağını tuzunu ilave edip, hepsini karıştırıyoruz. 1 adet büyük portakalı 8 eşit dilime ince yuvarlak olarak kesiyoruz her bir portakala iki yemek kaşığı salatadan yerleştiyoruz. İsterseniz portakal olmadan normal servis tabağı olarak sunum yapabilirsiniz. Salatamız hazır afiyetle.

Hünkar Beğendi Tarifi

  Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler 400 gram dana kuşbaşı 1 adet domates 1 adet soğan 1 adet biber 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı domates püresi 2 yemek kaşığı zeytinyağ 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Beşamel sos için malzemeler; 3 adet patlıcan 1 su bardağı süt Yarım su bardağı kaşar peyniri 1 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle patlıcanları yıkayıp bıçakla bir iki yerinden batırıp tepsiye dizelim. Ben yanına bir domates ve biberlerde koydum isteğinize bağlı fırına sürüp 170 derecede közleyelim (isterseniz ocaktada yapabilirsiniz). Etleri biraz daha küçültüp tencereye yada düdüklü tencerede haşlayalım 1 bardak su ilave edin. Tavaya zeytinyağ koyup soğanı biberi kavuruyoruz . Haşlanan etlerimizi ilave edip salça püre domates ekliyoruz sote gibi biraz pişiriyoruz. Diğer yandan közlenen patlıcanları soyup küçük küçük kıyıyoruz robottanda geçebilirsiniz. Un ve ter...

Karnabahar Çorbası Tarifi

  Karnabahar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağ 1 adet kuru soğan 1 adet patates 1 adet havuç 1 diş sarımsak Yarım karnabahar Tuz, karabiber kimyon Sıcak su 1 küçük çay bardağı süt Üzeri için; 1 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı pul biber Karnabahar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağ ve zeytinyağını tencereye alalım. Sebzeleri orta büyüklükte doğrayıp sırasıyla kavurmaya başlayalım. En son karnabaharı ekleyip üzerine baharatları ilave edelim. Üzerini geçecek kadar su ekleyip sebzeler yumuşayana kadar kaynatalım. Sebzeler yumuşayınca sütü ilave edip 15 dk daha kaynatalım ve ocaktan alalım. Çorbamızı blenderdan geçirelim. Üzeri için tereyağında pul biber yakalım. İster tencereye isterseniz servis esnasında çorbanın üzerine gezdirebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ❤

Patatesli Pırasa Graten (Pırasayı Sevdiren Lezzette) Tarifi

  Patatesli Pırasa Graten (Pırasayı Sevdiren Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler 2 adet pırasa (Pırasa ince ise 3 adet) 3 adet orta boy patates 2 adet rendelenmiş havuç 2 yemek kaşığı un 300 ml süt 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri (150 gr) 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Yeterince tuz Çeyrek çay bardağı sıvı yağ Patatesli Pırasa Graten (Pırasayı Sevdiren Lezzette) Tarifi Nasıl Yapılır? Patateslerin kabukları soyulur, küçük şekilde dilimlenir. Tavayı ocağa alalım, içine sıvı yağı dökerek ısıtalım. Dilimlenmiş patatesler tavaya ilave edilir ve ara ara karıştırılarak sotelenir, kızartmayın biraz yumuşaması yeterli. Rendelenmiş havuç, yıkanıp ince doğranmış pırasa, tuz ve baharatlar ilave edilir ve bir kaç dakika kavrulur. 2 yemek kaşığı unu pırasa havuç patatesin üzerine ilave edilir, karıştırılarak kavrulur. Süt eklenir ve karıştırılarak kıvam alıncaya kadar pişirilir. Fırına vereceğimiz tepsiyi biraz yağlayalım (Tereyağ yada sıvı yağ ile) Yemeği fırın tepsis...

Yağ Çekmeyen Çıtır Çıtır Puf Böreği Tarifi

  Yağ Çekmeyen Çıtır Çıtır Puf Böreği Tarifi İçin Malzemeler 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı su 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un İç harcı için; 400 gr lor peyniri Çeyrek demet maydanoz 1 çay kaşığı tuz Kızartmak için; Sıvı yağ Yağ Çekmeyen Çıtır Çıtır Puf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Hamuru için yoğurma kabına un, sirke, yumurta, tuz, kabartma tozu ve suyu alalım. Ardından hamurumuzu toparlanıncaya kadar yoğuralım. Toparlanan hamurumuzun üzerini streç film ile kapatalım ve dinlenmeye bırakalım. Hamurumuz dinlenirken bizde iç harcını hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına lor peyniri alalım. Üzerine kıydığımız maydanozu ve tuzu ekleyerek karıştıralım. Dinlenen hamurumuzu uladığımız tezgaha alalım ve son kez toparlayalım. Toparlanan hamurumuzu 4 eşit parçaya bölelim ve beze haline getirelim. Daha sonra parçalardan bir tanesini alarak hafifçe unlayalım ve açalım. Yeterince açtığımız hamurumuzun dört köşesine ...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?