Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Pişmaniye Kurabiye Tarifi

  Pişmaniye Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 250 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin 1 çay bardağı sıvı yağ (çay bardağı ölçüsü 120 ml ) 1 su bardağın dan bir parmak eksik pudra şekeri ( bardak ölçüsü 200 ml ) 1 su bardağı hindistan cevizi 1 paket vanilya Yarım su bardağından bir parmak eksik nişasta 4 su bardağı un ( yinede kontrollü koyun unu yavaş yavaş eklerseniz kıvamını tutturmak daha kolay olacaktır ) Bulamak için; 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı hindistan cevizi Pişmaniye Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağ, sıvı yağ ,hindistan cevizi ,vanilya ,nişasta ,pudra şekerini yoğurma kabına alıyoruz güzelce karıştırıyoruz . Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz . Hamurumdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşmeden 18-20 dk kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. Hindistan cevizi ve pudra şe...

Sürpriz Dolgulu Kurabiye (az malzemeli çookk lezzetli) Tarifi

  Sürpriz Dolgulu Kurabiye (az malzemeli çookk lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler 150 gram margarin veya tereyağı 1 çay bardağı pudra şekeri 1 adet yumurta 1 paket vanilin 2,5 su bardağı un İçi için; 4 yemek kaşığı sürülebilir çikolata(kahvaltıda tükettiğimiz nutella, çokokrem vs.) 1 çay bardağı kırık fındık Üzeri için; 1 yumurta akı 1 su bardağından biraz az kırık fındık Sürpriz Dolgulu Kurabiye (az malzemeli çookk lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır? Hamur için öncelikle yumuşak margarin, yumurta, şeker ve vanilin karıştırılır. Ardından yavaş yavaş un ilave edilip ele yapışmayan bir hamur yoğurulur ve streçle sarılıp, buzdolabına kaldırılır. İçi için çikolata ve fındık karıştırılıp dolapta sertleşene kadar bekletilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde açılır ortasına bir çay kaşığı iç harçtan konulup kapatılır.  Yuvarlayıp, önce yumurta akına sonra fındığa bulanıp y. Kağıt serili tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü pembeleşene ka...

Klasik Az Malzemeli Bisküvi Topları (Çay Demlenmeden Hazır) Tarifi

  Klasik Az Malzemeli Bisküvi Topları (Çay Demlenmeden Hazır) Tarifi İçin Malzemeler 1 paket petibör bisküvi 1 çay bardağı süt 1 yemek kaşığı kakao 1 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı hindistan cevizi Kürdan Klasik Az Malzemeli Bisküvi Topları (Çay Demlenmeden Hazır) Tarifi Nasıl Yapılır? İlk önce tereyağımızı eritelim. Daha sonra bisküvileri elimizle ufalayalım. İçerisine erittiğimiz tereyağını, sütü, kakaoyu, pudra şekerini ekleyip güzelce karıştıralım. İstediğimiz boyutlarda yuvarlayıp hindistan cevizine bulayalım. Daha sonra kürdan batırıp servis edebiliriz bu kadar basit ve çokça lezzetli🧡🌼. Afiyet olsun

Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi

  Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı bulgur 1 su bardağı nohut 1 tatlı kaşığı tuz 2 su bardağı sıcak tavuk suyu 2 su bardağı sıcak su Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle tencereye sıvı yağ ve tereyağını alarak ısıtalım. Bulgurlarımızı bir iki defa yıkayarak suyunu süzelim ve tenceremize alalım. Bir kaç dakika karıştırarak kavuralım. Ardından haşlanmış nohutu ve tuzu da ekleyerek karıştıralım. Sıcak su ve tavuk suyunu da ekleyelim, karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatarak önce yüksek ateşte, göz göz olunca kısık ateşte pişmeye bırakalım. Dilerseniz bu aşamada sadece tavuk suyu kullanabilirsiniz ya da sadece sıcak su kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Bulgurlar yumuşayıp suyunu tamamen çektikten sona ocağı kapatalım ve üzerine kağıt havlu örterek 15 dakika dinlenmeye bırakalım. Dinlenen nohutlu bulgur pilavımızı nazikçe karıştıralım ve servis edelim. Afiyet olsun!

Nefis Soslu Brokoli Salatası Tarifi

  Nefis Soslu Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler 1 adet orta boy brokoli 1 adet soğan 1 su bardağı mısır 2 adet közlenmiş kapya biber(konserve) 2-3 adet kornişon turşu 1 çay bardağı nar 1 tutam maydanoz Sosu için; 2 diş rendelenmiş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağ Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı nar ekşisi 1 tatlı kaşığı tuz Nefis Soslu Brokoli Salatası Tarifi Nasıl Yapılır? Brokoli çiçeklerine ayrılıp hafif diri kalacak şekilde tuzlu suda haşlanır. Haşlanan brokoli derin bir kaba alınıp üzerine yarım ay şekilde doğranmış soğan, irice doğranmış konserve kapya biber, 1 su bardağı mısır, 2-3 adet doğranmış kornişon turşu, 1 su bardağı ayıklanmış nar ve kıyılmış maydanozlar eklenir. Diğer tarafta sosu için tüm malzemeler kaseye alınıp karıştırılır, salatanın üzerine gezdirilir. Sos ve salata birbirine harmanlanana kadar güzelce karıştırılır ve ardından servis edilir

Sütlü Tarhana Çorbası Tarifi

  Sütlü Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 5 yemek kaşığı tarhana 1 yemek kaşığı tereyağ 3 yemek kaşığı zeytinyağ 2 yemek kaşığı domates salçası 3 diş ezilmiş sarımsak 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 2 çay kaşığı tuz 1.5 su bardağı süt 6 bardak kaynar su Sütlü Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Tarhana üzerini biraz geçecek kadar su koyularak yarım saat kadar suda bekletilir. Orta boy bir tencerede tereyağ eritilir. Zeytinyağ ilave edilir. Salça eklenerek 1-2 dakika kavrulur. Baharatlar eklenir. Kaynar su ilave edilir. Ezilmiş sarımsak ve tarhana kaynayan salçalı suya koyularak karıştırılır. Tuz eklenir. 10 dakika kaynatılır. Ocağın altı kapatıldıktan sonra süt ilave edilir. Sıcak servis edilir.

Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi

  Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 1 adet soğan 2-3 diş sarımsak 1 adet havuç 2 orta boy patates 4 yemek kaşığı sıvı yağ 200g kıyma 2 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 3 su bardağı taze bezelye 5 su bardağı sıcak su Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak sebzelerimizi doğrayalım. Bunun için soğanı yemeklik doğrayalım, sarımsağı ince ince keselim. Havuç ve patateslerimizi de küpler halinde doğrayalım Ardından yemeğimiz için tencereye  sıvı yağı alalım. Üzerine kıymayı ilave edelim ve orta ateşte kıymanın rengi dönünceye kadar karıştırarak kavuralım. Kavrulan kıymaya doğradığınız soğan ve sarımsağı ilave ederek 2-3 dakika daha kavurmaya devam edelim. Daha sonra domates salçası,  pul biber, karabiber ve tuzu ekleyelim. Salçanın kokusu çıkana kadar 1-2 dakika sürekli karıştırarak kavuralım. Doğradığınız havuç ve patatesimizde ilave ederek güzelce karıştıralım. Ardından taze bezelyeyi ekl...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?